Υγρασία στους τοίχους του σπιτιού

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από το φρεσκάρισμα στους τοίχους κι όμως αρχίζει να «σκάει».

Μπαίνετε μέσα στο σπίτι και η μυρωδιά της «κλεισούρας» έχει αρχίσει και γίνετε, όχι μόνο αισθητή, αισθητή, αλλά όλο και πιο έντονη. Και όσο περνάει ο καιρός, οι κηλίδες στους τοίχους ή κα στο ταβάνι φαίνονται πλέον ξεκάθαρα. Αυτό είναι υγρασία!

Γιατί όμως ξαφνικά παρουσιάστηκε υγρασία στο σπίτι; Ο λόγος είναι η διαρροή.

Ποια όμως είναι η αιτία αυτής της διαρροής ενώ μέχρι τώρα δεν υπήρχε;

Οι αιτίες είναι πολλές.

Μια πολύ συνηθισμένη αιτία είναι η «κακή» εργασία που μπορεί να έχει προηγηθεί. Τι σημαίνει αυτό; Είναι πολύ απλό.

Αν κάποια στιγμή η μπανιέρα ή ο νιπτήρας ή ο νεροχύτης δυσλειτουργούσε και προσπαθήσατε μόνοι σας να κάνετε απόφραξη ή καθαρισμό της γραμμή, μπορεί από το αντικείμενο που βάλατε μέσα (πχ ατσαλίνα) να κάνατε ζημιά σε σωλήνα και αυτή πλέον να έχει διαρροή.

Το ίδιο μπορεί να έγινε όταν προσπαθήσατε να κάνετε μόνοι καθαρισμό του φρεατίου ή καθαρισμό του μηχανοσίφωνα. Η σωλήνα  σε κάποιο μέρος του αποχετευτικού δικτύου έσπασε ή ράγισε, τα νερά βγαίνουν από εκεί και σιγά σιγά δημιουργούν υγρασία ασε κάποιο μέρος του σπιτιού.

Το φαινόμενο αυτό μπορεί να ενισχυθεί και από τη παλαιότητα του δικτύου, από το πόσο παλιό δηλαδή είναι το σπίτι, άρα και το αποχετευτικό δίκτυο, από το υλικό των σωλήνων (πλαστική σωλήνα, μαντεμένια σωλήνα, πήλινη σωλήνα), καθώς κα από τη χρήση που γίνεται από τους ενοίκους (π.χ. ρήψη αντικειμένων στις αποχετεύσεις)

Για να αποφύγουμε λοιπόν κάτι τέτοιο, το καλύτερο είναι ν απευθυνόμαστε από την αρχή σε έναν ειδικό, ένα συνεργείο αποφράξεων, είτε για απόφραξη εάν κάτι έχει βουλώσει ή ακόμα και αν απλά δυσλειτουργεί είτε για συντήρηση αποχετευτικού δικτύου , μια ενέργεια πρόληψης, για να μην φτάσουμε στις προαναφερθείσες  δυσάρεστες καταστάσεις.

Αν παρ΄ όλα αυτά δεν «προλάβουμε το κακό», και η υγρασία στο σπίτι έχει ήδη εμφανιστεί, ένας ηλεκτρονικός έλεγχος με κάμερα θα δείξει από πού ακριβώς προέρχεται έτσι ώστε οι εργασίες να γίνουν ακριβώς στο σημείο που πρέπει και να μην αναγκαστούμε να κάνουμε περιττές εργασίες και περιττά έξοδα (σκαψίματα, γκρέμισμα κτλ.).

Απευθυνθείτε λοιπόν σε ένα έμπειρο συνεργείο και οι ειδικοί θα σας κατευθύνουν κατάλληλα.

Και να θυμάστε, η πρόληψη μας γλιτώνει από δυσάρεστες καταστάσεις.

Η Mega Aποφρακτική είναι στη διάθεση σας, για να σας λύσει οποιαδήποτε απορία ή πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, έξυπνα.