Πόσες φορές δεν σας έχει τύχει να πλένετε τα χέρια σας και το νερό στον νιπτήρα να… κατεβαίνει αργά;

Να πλένετε τα πιάτα τα το νερό με τη σαπουνάδα να «σκεπάζει»  τα άπλυτα πιάτα; Η ακόμα και να τραβάτε το καζανάκι και να νομίζετε πως το νερό θα βγεί έξω από τη λεκάνη; Σίγουρα έχει συμβεί σε όλους μας κάτι από αυτά.

Αυτό σημαίνει πως κάτι δυσλειτουργεί. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Με το πέρασμα των χρόνων, η διάμετρος των σωλήνων μειώνεται, γιατί στα τοιχώματά τους μαζεύεται πουρί, άλατα, οργανική ύλη κ.α., σιγά-σιγά σκληραίνει και το αποτέλεσμα είναι να «κλείνει» με τον καιρό η σωλήνα. Περνώντας λοιπόν κάποιο αντικείμενο (χαρτί, μωρομάντηλο, κτλ), μπορεί να φρακάρει στη στενή πλέον διάμετρο και να μην αφήνει το νερό να περνάει με την ίδια ευκολία με πριν, με αποτέλεσμα να φεύγει πιο αργά και έτσι προσωρινά να συσσωρεύεται στον νιπτήρα, στη λεκάνη, ακόμα και στο φρεάτιο.

Η πρώτη σκέψη που μπορεί να κάνει κάποιος είναι πως χρειάζεται απόφραξη. Σωστή, αλλά ίσως όχι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε.

Η συντήρηση δικτύου είναι μια ακόμα επιλογή, ίσως πιο κατάλληλη στην προκειμένη περίπτωση. Βοηθά να απομακρύνουμε τυχόν αντικείμενα και παράλληλα κρατά τη διάμετρο των σωλήνων σε μια τέτοια κατάσταση οπου το νερό θα περνά με ευκολία, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι φραγές, πράγμα δυσάρεστο για την καθημερινότητά μας μέσα στο σπίτι.

Και πώς γίνεται αυτό; Το μηχάνημα (είτε πιεστικό είτε περιστροφικό) περνά μέσα από όλο το μήκος της δυσλειτουργικής γραμμής (π.χ: γραμμή κουζίνας/γραμμή μπάνιου κτλ) ή του δυσλειτουργικού δικτύου (π.χ: δίκτυο ακαθάρτων κτλ), απομακρύνει αντικείμενα ή ύλη «φρεσκοκολλημένη» στα τοιχώματα των σωληνώσεων, με αποτέλεσμα να συντηρείται η διάμετρός τους σε βαθμό που να αποτρέπονται οι φραγές.

Η συντήρηση γραμμών ή δικτύων του σπιτιού σας, είναι ένα μέτρο πρόληψης για την εύρυθμη λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος του οικήματός σας.

Η Mega Aποφρακτική είναι στη διάθεση σας, για να σας λύσει οποιαδήποτε απορία ή πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, έξυπνα.