Το Φθινόπωρο ήρθε και μαζί ήρθαν και οι πρώτες βροχές. Αυτό όμως δεν είναι για όλους κάτι ευχάριστο, γιατί σε μερικούς από εμάς με τα πρώτα μπουρίνια, τα μπαλκόνια μας ή η αυλή ή το υπόγειο πλημμυρίζουν και αν δεν το καταλάβουμε έγκαιρα, οι επιπτώσεις είναι πολύ δυσάρεστες. Τα νερά μπαίνουν μέσα στο σπίτι, τα πατώματα ή και τα κουφώματα μπορεί να φουσκώσουν, στο υπόγειο να βραχεί ο λέβητας, να γίνουν άλλες ζημιές μέσα στο σπίτι και η τσέπη μας αδειάζει.

Η πρώτη λύση εάν συμβεί αυτό είναι η απόφραξη σιφονιού όμβριων του μπαλκονιού ή η απόφραξη δικτύου όμβριων.

Ποιος είναι ο τρόπος να αποφεύγουμε όλα τα παραπάνω;

Η σωστή συντήρηση αποχέτευσης ομβρίων υδάτων (λούκι ομβρίων) ή η συντήρηση στο σιφόνι μπαλκονιού ομβρίων υδάτων.

Τα όμβρια ύδατα (βρόχινα νερά), εάν το σιφόνι ομβρίων του μπαλκονιού ή της αυλής ή το λούκι (γραμμή ομβρίων υδάτων) είναι βουλωμένα, επόμενο είναι να μην αποχετεύονται, με αποτέλεσμα να γεμίζει και να πλημμυρίζει το μπαλκόνι ή η βεράντα μας.

Το λούκι και το σιφόνι ομβρίων, συνήθως φράζουν από φύλλα, η χώματα ή από άλλα υλικά ή αντικείμενα που μπορεί να έχουν παρασυρθεί και να έχουν καταλήξει εκεί. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να έχει και ρίζες μέσα στο κεντρικό δίκτυο ομβρίων υδάτων.

Με τη συντήρηση δικτύου ομβρίων υδάτων ή του σιφονιού ομβρίων υδάτων μπαλκονιού, βεράντας ή της αυλής, προλαμβάνουμε τις φραγές και έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο για όλο το φθινόπωρο αλλά και τον χειμώνα, όσο δηλαδή διαρκούν οι βροχές και η κακοκαιρία.

Πότε πρέπει να γίνεται η συντήρηση;

Για τη συντήρηση αποχέτευσης ομβρίων, η καλύτερη εποχή είναι οι αρχές Σεπτεμβρίου, λίγο πριν ξεκινήσουν δηλαδή οι βροχές. Με τον τρόπο αυτόν, γλιτώνουμε τις αποφράξεις και τα χειρότερα που σίγουρα θα μας κοστίσουν πολύ περισσότερο σε χρήμα αλλά και χρόνο.

Στις αποφράξεις Mega, στόχος είναι η λύση του προβλήματος πριν αυτό δημιουργηθεί και διογκωθεί.