Σίγουρα έχει τύχει σε κάθε σπίτι, κάποιες φορές όταν κάνουν με χρήση του νεροχύτη ή της τουαλέτας να ακούγονται θόρυβοι στις σωληνώσεις, στις οποίες καταλήγουν τα νερά. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό και τι σημαίνει;

Αυτό συμβαίνει γιατί δυστυχώς, το αποχετευτικό δίκτυο του σπιτιού μας είναι έτοιμο να φράξει.

Με τα χρόνια, άλατα, πουρί, τρίχες, χνούδια ή ακόμα και αντικείμενα που πετάμε (στη λεκάνη) συσσωρεύονται, «κλείνουν» τη διάμετρο της σωλήνας και έτσι το νερό περνάει πιο αργά από εκεί, για να καταλήξει στο φρεάτιο και από εκεί στον κεντρικό αγωγό. Αν οποιαδήποτε σωλήνα φτάσει σ’ αυτό το σημείο, η λύση προσωρινά είναι η απόφραξη και φυσικά με τον καιρό οι αποφράξεις που θα χρειάζεται να γίνουν θα είναι όλο και πιο συχνές.

Τα άσχημα νέα είναι πως κάποια στιγμή θα φράξει εντελώς και οι απλές αποφράξεις σε τέτοιες περιπτώσεις δεν θα βοηθήσουν σε τίποτα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζει το σπίτι.

Τα καλά νέα είναι, ότι αυτό το δυσάρεστο γεγονός μπορούμε να το «προλάβουμε» ώστε να μη φτάσουμε σ ‘ αυτό το σημείο.

Πως; Με μία συντήρηση αποχετευτικού δικτύου του σπιτιούή της γραμμής, εκεί δηλαδή όπου εντοπίζεται το πρόβλημα.

Η συντήρηση αποχετευτικού δικτύου είναι μια διαδικασία με την οποία απομακρύνονται τυχόν αντικείμενα ή οτιδήποτε άλλο εμποδίζει την ομαλή λειτουργία του αποχετευτικού δικτύου, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τη διάμετρο της σωλήνας τέτοια, ώστε  το νερό να περνά εύκολα. Έτσι αποφεύγονται οι φραγές στο αποχετευτικό δίκτυο.

Η συντήρηση αποχετευτικού δικτύου, του σπιτιού ή της γραμμής, εκεί δηλαδή όπου εντοπίζεται το πρόβλημα.

Οι έμπειροι τεχνικοί της Mega Αποφράξεις , μπορούν να διαγνώσουν το πρόβλημα και να υποδείξουν την κατάλληλη και σωστή εργασία που χρήζει το δίκτυό σας, δίνοντας έτσι μόνιμη λύση.