Οι οσμές είναι από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα μέσα στο σπίτι και συγχρόνως πολλές φορές από τα πιο δύσκολα για να λυθούν.

Οσμές όμως μπορεί να έχει ένα σπίτι στο μπάνιο, δηλαδή να βγαίνει ανάδιαστήματα ή ακόμα και μόνιμα μια ανυπόφορη δυσοσμία (βοθρίλα) από το σιφόνι του μπάνιου ή από την λεκάνη ή κάποιες φορές ακόμα και από το σιφόνι της μπανιέρας/ντουζιέρας.

Δυσάρεστη μυρωδιά μπορεί να βγαίνει και από την κουζίνα, δηλαδή από τον νεροχύτη. Μπορεί να μυρίζει άσχημα η αυλή, ακόμα και το μπαλκόνι ή η βεράντα.

Δυστυχώς πολλές φορές μπορεί να μυρίζει κάποιος χώρος του σπιτιού, αλλά να μην ξέρουμε ή να μην μπορούμε να καταλάβουμε από που προέρχεται η δυσάρεστη μυρωδιά αυτή.

Γιατί όμως παρουσιάζονται οσμές από την αποχέτευση μέσα στο σπίτι;

Ο λόγος είναι η διαφυγή της οσμής εντός της κατοικίας, έτσι η μυρωδιά αυτή διαχέεται στο σπίτι (πολλές φορές καλύπτει και αρκετά τετραγωνικά) και γι’ αυτό βρωμάει το σπίτι σαν βοθρίλα, σε σημείο πολλές φορές αυτή η άσχημη μυρωδιά αποχέτευσης στον χώρο να γίνεται ανυπόφορη.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ;

Αρχικά κοιτάξτε αν υπάρχουν χαλασμένα τρόφιμα, όπως πχ χαλασμένες πατάτες όπου πολλές φορές όταν χαλάσουν – σαπίζουν  και μυρίζει σαν αποχέτευση.  Σε αυτή τη περίπτωση απλά πετάτε τα τρόφιμα και ξεγνοιάσατε!

Η μια περίπτωση είναι να υπάρχει βουλωμένο φρεάτιο ή βουλωμένη αποχέτευσηκαι γι’ αυτό να υπάρχει οσμή βοθρίλας στο χώρο, η λύση λοιπόν σε αυτή τη περίπτωση είναι να γίνει απόφραξη φρεατίου  ή απόφραξη αποχέτευσης

Η άλλη περίπτωση είναι, να είναι έτοιμη να βουλώσει (δηλαδή να μην έχει φράξει πλήρως) η αποχέτευση και να χρειάζεται μόνο μία συντήρηση φρεατίου ή συντήρηση δικτύου ακαθάρτων (δηλαδή συντήρηση αποχέτευσης).

Επίσης άλλη περίπτωση είναι να υπάρχει διαρροή σωλήνας αποχέτευσης ή σπασμένη αποχέτευση.

Η λύση σε τέτοια περίπτωση είναι ο ηλεκτρονικός έλεγχος αποχέτευσης με κάμερα, ώστε να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει και να δοθεί η κατάλληλη λύση για επισκευή σωλήνας αποχέτευσης.

Σε άλλες περιπτώσεις όπου μπορεί να συμβαίνει αυτό, για να βρεθεί η αιτία θα πρέπει να διαγνωστεί μόνο από εξειδικευμένο τεχνικό και μόνο μετά από επιτόπιο έλεγχο στο χώρο σας, έτσι ώστε να μπορέσει να βρει τον λόγο που συμβαίνει αυτό και στη συνέχεια να δώσει και την κατάλληλη λύση.

Μια προσωρινή λύση που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας, είναι να ρίξετε λίγη  χλωρίνη στο σιφόνι μπάνιου ή στη λεκάνη ή στο νεροχύτη της κουζίνας (προσοχή! μόνο με πολύ καλό αερισμό του χώρου και πότε συνδυάζοντας αλλά χημικά), δυστυχώς όμως αυτό είναι μια λύση για πολύ λίγο.

Για να μην σπαταλάτε λοιπόν άδικα χρόνο αλλά κυρίως χρήματα σε αποφράξεις αποχετεύσεων ή επισκευή αποχέτευσης και γενικότερα σε άσκοπες ενέργειες, η πιο σωστή λύση είναι να καλέσετε στο χώρο σας  πριν κάνετε οτιδήποτε, ένα εξειδικευμένο συνεργείο αποφράξεων με έμπειρους τεχνικούς,  έτσι ώστε να σας κατευθύνουν από την αρχή σωστά.

Τεχνικοί της Mega Αποφρακτικής διαθέτουν την κατάλληλη τεχνογνωσία και την πείρα σε τέτοια θέματα και μπορούν να διαγνώσουν το πρόβλημα και με την άριστη κατάρτιση τους, να δώσουν λύση ώστε να απαλλαγείτε δια παντός απο τις άσχημες μυρωδιές στο σπίτι, γλυτώνοντας σας έτσι από κόπο και περιττά έξοδα.

Εμπιστευτείτε τη Mega Αποφρακτική  και λύσε το πρόβλημα έξυπνα ! ! !