Τι είναι συντήρηση αποχετευτικού δικτύου;

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, η σωστή λειτουργία του αποχετευτικού δικτύου είναι ένα θέμα που συνήθως δε μας απασχολεί, μέχρι να μας απασχολήσει για τα καλά. Είτε πρόκειται για πολυκατοικία, είτε για οικία, είτε για επαγγελματικό χώρο, είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα, όχι μόνο για την εύρυθμη λειτουργία του κτηρίου, αλλά και για την καθημερινή ζωή των ίδιων των κατοίκων/υπαλλήλων σε αυτό.

Φανταστείτε να ζείτε ή να εργάζεστε σε έναν χώρο, όπου υπάρχει έντονη δυσοσμία αποχέτευσης (μυρωδιά βοθρίλας) ή κάπου που δεν μπορείτε να τραβάτε το καζανάκι γιατί υπερχειλίζει η λεκάνη συχνά ή να μην μπορείτε να πλένετε τα χέρια σας γιατί βουλώνει ο νεροχύτης ή υπάρχει βουλωμένος νιπτήρας ή να πλημυρίζει ένας χώρος στο υπόγειο όπου μπορεί να υπάρχουν αντικείμενα ή εμπόρευμα λόγο ότι είναι φραγμένη αποχέτευση. Κανείς μας δεν μπορεί να ζήσει έτσι, ούτε για λίγες ώρες, πόσο μάλλον όταν αυτό το φαινόμενο είναι συχνό.

Η συντήρηση αποχετευτικού δικτύου λοιπόν, μας βοηθάει σε αυτό. Συντηρεί το αποχετευτικό σύστημα του δικτύου του κτηρίου στην κατάσταση που βρίσκεται, έτσι ώστε να αποφεύγονται οι συχνές φραγές. Οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις ευθύνονται και για τις οσμές σε μπάνιο, νεροχύτες, σιφώνια κτλ.

Στη συντήρηση αποχετευτικού δικτύου, το αποφρακτικό μηχάνημα μπαίνει στις σωλήνες του δικτύου, στις οποίες πραγματοποιείται η εργασία και απομακρύνει οτιδήποτε θα μπορούσε να «κολλήσει» στη σωλήνα και να δημιουργήσει φραγή.

Με τη συντήρηση αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων ή όμβριων, γλιτώνουμε τη διαδικασία σε αποφράξεις αποχετεύσεων ακόμα και άντληση υδάτων που πολλές φορές μπορεί να χρειαστεί να κάνουμε. Φυσικά το κόστος όλων αυτών των αποφράξεων και οι αντλήσεις υδάτων, τελικά βγαίνει ζημιογόνο για τη τσέπη μας αλλά και το χρόνο μας. Γι΄αυτό η σωστή λύση ώστε να μην χάνουμε χρόνο και χρήματα αλλά κυρίως να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως με πλημυρισμένο το χώρο μας ή πλημυρισμένο υπόγειο ,είναι η πρόληψη, δηλαδή η συντήρηση αποχέτευσης.

Κάθε ποτέ πρέπει να γίνεται συντήρηση στην αποχέτευση;

Η εύλογη απορία μετά απ’ όλα αυτά είναι το πόσο συχνά μπορεί ένα αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων ή ομβρίων ή μια σωλήνα αποχετευτικού δικτύου να χρειάζεται συντήρηση. Η απάντηση είναι απλή. Όποτε αυτό χρειάζεται!

Κάθε αποχετευτικό δίκτυο έχει το δικό του χρονικό διάστημα που χρειάζεται συντήρηση, επειδή σε κάθε κτήριο το αποχετευτικό δίκτυο είναι διαφορετικό (διαφορετική κατασκευή, διαφορετικές σωλήνες, διαφορετικό μήκος, διαφορετική χρήση), οπότε αυτό δεν σημαίνει επειδή ένας φίλος ή συγγενής κάνει συντήρηση αποχέτευσης πολυκατοικίας ή οποιουδήποτε κτηρίου κάθε 3 ή 5 μήνες, ότι και στο δικό σας κτήριο χρειάζεται τόσο συχνά να γίνεται συντήρηση αποχετευτικού δικτύου.

Αν παρ’ όλα αυτά οι φραγές στο αποχετευτικό δίκτυο εξακολουθούν ή έχετε φτάσει σε σημείο να κάνετε μηναία συντήρηση αποχέτευσης, τότε σημαίνει ότι χρειάζεται να πραγματοποιηθεί άλλη εργασία.

Οι έμπειροι τεχνικοί της Mega Αποφράξεις , μπορούν να διαγνώσουν το πρόβλημα και να υποδείξουν την κατάλληλη και σωστή εργασία που χρήζει το δίκτυό σας, δίνοντας έτσι μόνιμη λύση.