Ο χειμώνας είναι εδώ και επίσημα και μαζί του το κρύο, και μάλιστα το απότομο κρύο. Πολλές φορές με αυτές τις καιρικές συνθήκες δημιουργούνται προβλήματα σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας, ένας απ’ αυτούς είναι και το αποχετευτικό δίκτυο.

Ευτυχώς για τις σωλήνεςαποχέτευσης είναι παρά πολύ δύσκολο έως απίθανο να σπάσουνλόγο του κρύου. Οι σωλήνες που έχουν συνήθως το κίνδυνο να σπάσουν από το έντονο κρύο(όταν έχει χιόνια/παγετό) είναι οι σωλήνες ύδρευσης (σωλήνες νερού).

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στις σωλήνεςαποχέτευσηςόταν έχει έντονο κρύο συνήθως παρουσιάζεται στις σωλήνες του νεροχύτη, με αποτέλεσμα αυτού ο βουλωμένος νεροχύτης. Και αυτό γιατί; Γιατί με το κρύο, τα λίπη παγώνουν και το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείταιφραγή στη σωλήνα της κουζίνας /νεροχύτη. Και όπως είναι προφανές, αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για ένα σπίτι, ένα γραφείο, μια εταιρεία και γενικά σε οποιονδήποτε χώρο όπου έχει σωλήνες αποχέτευσης.

Τί μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε μια τέτοια δυσάρεστη συνέπεια;

Το πρώτο πράγμα, αν τελικάβουλώσει ο νεροχύτης, είναι η απόφραξη νεροχύτη ή απόφραξη αποχετευτικού δικτύου

Με το κρύο, σε συνδυασμό με τα λίπη στον νεροχύτη που (κακώς) ρίχνουμε μέσα από φαγητά, παγώνει, έτσι η διάμετρος των σωλήνων μειώνεται, γιατί στα τοιχώματά τους μαζεύεται λίπος και μαζί με τις σαπουνάδες, δημιουργούνται άλατα, πουρί, οργανική ύλη κ.α., αυτά σκληραίνουν και το αποτέλεσμα είναι να «κλείνει» η σωλήνα. Έτσι τα νερά πλέον δεν κατεβαίνουν εύκολα ή και καθόλου.

Όμως  για να μη βρεθούμε με βουλωμένο νεροχύτη της κουζίνας και ψάχνουμε τελευταία στιγμή για συνεργεία αποφράξεων, η καλύτερη λύση είναι η πρόληψη. Αυτό σημαίνει πως το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι η συντήρηση αποχετευτικού δικτύου   ή ακόμα καλύτερα ο καθαρισμός αποχετευτικού δικτύου

Η συντήρηση δικτύου είναι μια εργασία που βοηθά να απομακρύνουμε οτιδήποτε έχει προσκολληθεί στα τοιχώματα των σωληνώσεων και παράλληλα κρατά τη διάμετρο των σωλήνων σε μια τέτοια κατάσταση όπου το νερό θα περνά με ευκολία, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι φραγές, πράγμα αρκετά δυσάρεστο για την καθημερινότητά μας μέσα στο σπίτι.

Και πώς γίνεται αυτό; Το αποφρακτικό μηχάνημα   (είτε πιεστικό είτε περιστροφικό) περνά μέσα από όλο το μήκος της δυσλειτουργικής σωλήνας (π.χ: σωλήνα κουζίνας/γραμμή μπάνιου κτλ) ή του δυσλειτουργικού δικτύου (δίκτυο ακαθάρτων ή ομβρίων κτλ), απομακρύνει αντικείμενα ή ύλη «φρεσκοκολλημένη» στα τοιχώματα των σωληνώσεων, με αποτέλεσμα να συντηρείται η διάμετρός τους σε βαθμό που να αποτρέπονται οι φραγές. Με αυτό το τρόπο αποφεύγουμε να σπαταλάμε χρήματα και χρόνο αλλά κυρίως αποφεύγουμε τις δυσάρεστες εκπλήξεις από ένα φραγμένο νεροχύτη   ή μια βουλωμένη αποχέτευση.

Αυτά, αν δεν έχουμε προλάβει να τα κάνουμε πριν πιάσουν  τα κρύα, δεν πειράζει, αλλά καλό θα είναι να γίνουν όσο πιο σύντομα γίνεται.

Οι τεχνικοί της Mega Αποφρακτική μπορούν να λύσουν κάθε απορία σας και φυσικά κάθε πρόβλημα με την κατάλληλη μέθοδο, διαφορετική και εξειδικευμένη για την κάθε περίπτωση.