Η φραγή είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλά σπίτια, όπου και αν παρουσιάζεται. Μπορεί να είναι στη λεκάνη του μπάνιου, στον νεροχύτη της κουζίνας, στην μπανιέρα ή ακόμα και σε ολόκληρο το μπάνιο, να βγαίνουν δηλαδή τα νερά από το σιφόνι κάθε φορά που χρησιμοποιούμε κάτι μέσα στο μπάνιο μας.

Τη φραγή μπορούμε ακόμα να την καταλάβουμε κι μόνο από το φρεάτιο, όταν αυτό αρχίζει και συσσωρεύει νερά η και ξεχειλίζει.

Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, οπουδήποτε στο σπίτι, το πρώτο πράγμα που κάνουμε όλοι είναι να προσπαθήσουμε να το ξεβουλώσουμε μόνοι μας. Για παράδειγμα, στον νεροχύτη ή στον νιπτήρα ρίχνουμε καυστικά χημικά του εμπορίου και περιμένουμε τη δράση τους. Αρχικά σ’ αυτό το σημείο πρέπει να επισημανθεί πως αυτή η ενέργεια είναι μεγάλο λάθος. Εκτός από το ότι αυτά τα χημικά είναι πολύ επιβλαβή για την υγεία μας (λόγω αναθυμιάσεων,  ειδικά αν συνδυαστούν και με άλλα προϊόντα όπως χλωρίνη, σόδα), τα προϊόντα αυτά είναι καταστροφικά και για τις σωληνώσεις του αποχετευτικού δικτύου. Φανταστείτε για παράδειγμα, μια πλαστική σωλήνα, που της ρίχνουμε καυστική ουσία. Η σωλήνα αυτή, όπως είναι φυσικό, θα λιώσει. Με αποτέλεσμα, από εκεί που χρειαζόμασταν μια απλή απόφραξη, να χρειαζόμαστε ολόκληρη αντικατάσταση σωληνώσεων.

Το δεύτερο που κάνουμε, είναι να προσπαθήσουμε να το ξεβουλώσουμε μόνοι με ένα σύρμα, η σίδερο, βεντούζα. Ένα ακόμα μεγάλο λάθος. Γιατί; Αρχικά γιατί και πάλι μπορεί να κάνουμε ζημιά στις σωλήνες. Να τις σπάσουμε, να τις ραγίσουμε κτλ.. Μετά, μπορεί σε εκείνο το σημείο που υπάρχει η φραγή να ξεφράξει, αλλά όπως είναι λογικό, το μόνο που συμβαίνει είναι απλά να μεταφέρεται η φραγή λίγο πιο κάτω.

Το καλύτερο λοιπόν που μπορούμε να κάνουμε σε κάθε περίπτωση, είτε η φραγή είναι στο μπάνιο , μπανιέρα, νιπτήρας , σιφόνι, είτε στην κουζίνα είτε στα φρεάτια, είναι να καλέσουμε τους ειδικούς, οι οποίοι μπορούν να εκτιμήσουν την κατάσταση, να καταλάβουν δηλαδή που οφείλεται η φραγή και γιατί συνέβη και να δώσουν την κατάλληλη λύση και κυρίως με τον κατάλληλο τρόπο.

Οι τεχνικοί της Mega Αποφρακτικής μπορούν να βρουν το πρόβλημα και να δώσουν την λύση που χρειάζεστε.