Η κουζίνα είναι ένας βασικός χώρος του σπιτιού, πολλές φορές μπορεί να είναι και το πρώτο πράγμα που βλέπουμε όταν μπαίνουμε μέσα σε ένα σπίτι. Μπορεί να είναι ενιαία με το σαλόνι, μπορεί να είναι και ξεχωριστό δωμάτιο, αλλά σε κάθε περίπτωση, εκεί περνάμε ίσως τον περισσότερο χρόνο της ημέρας μας, εμείς και οι επισκέπτες μας.

Αυτό σημαίνει πως πρέπει να είναι σχεδόν πάντα τακτοποιημένη και πάνω απ’ όλα καθαρή. Το κυριότερο βέβαια είναι πως η κουζίνα μας και κυρίως ο νεροχύτης πρέπει να είναι πάντα καθαρός για λόγους υγιεινής. Εκεί, λόγω τροφών, μαζεύονται τα περισσότερα μικρόβια. Πετάμε υπολείμματα τροφών, πλένουμε σκεύη κτλ., με αποτέλεσμα να «πέφτουν» μέσα πολλά «απαγορευμένα» πράγματα που κάνουν κακό στις σωληνώσεις, δηλαδή στο αποχετευτικό δίκτυο. Το αποτέλεσμα σε λίγο καιρό, αν αυτό γίνεται συνέχεια, θα είναι να βουλώνει ο νεροχύτης, άρα να βρωμίζει και η γούρνα, πράγμα που δυσκολεύει τη λειτουργικότητα της κουζίνας και του σπιτιού γενικότερα.

Γι’ αυτό λοιπόν, για να μη φτάσουμε στο σημείο να βουλώσει ο νεροχύτης, πρέπει να ξέρουμε τι πρέπει και τι όχι να ρίχνουμε μέσα.

Αυτά είναι 5 tips για να έχουμε πάντα ένα καθαρό δίκτυο στην αποχέτευση της κουζίνας.

Δεν ρίχνουμε ποτέ:

  • Κατακάθι καφέ.
  • Λάδι και λίπη
  • Υπολείμματα τροφών, δηλαδή ότι μπορεί να έχει μείνει στην κατσαρόλα ή τα φλούδια από τρόφιμα κτλ.
  • Χαρτιά, ακόμα και αν είναι βιοδιασπώμενα.
  • Αποφρακτικά υγρά  ούτε καν προληπτικά.

Όλα τα παραπάνω, με τον καιρό, συσσωρεύονται στα τοιχώματα των σωληνώσεων, μικραίνουν τη διάμετρο και έτσι προκαλούνται οι φραγές και αναπόφευκτα χρειαζόμαστε απόφραξη. Κάποιες φορές βέβαια, υπάρχει και η  χειρότερη περίπτωση, μια απλή απόφραξη να μην αρκεί και η εργασία που θα πρέπει να γίνει να είναι άλλη.

Οι τεχνικοί της Mega Αποφρακτικής  μπορούν να λύσουν κάθε απορία σας και φυσικά κάθε πρόβλημα με την κατάλληλη μέθοδο, διαφορετική και εξειδικευμένη για την κάθε περίπτωση.