Η «ψιλή κατσαρίδα» είναι το έντομο του είδους Germanica Blattella που αποκαλείται κοινά ψιλή κατσαρίδα ή γερμανική κατσαρίδα ή κατσαρίδα κουζίνας ή κατσαρίδα ξανθιά, είναι μορφολογικά μία μικρογραφία της συνηθισμένης μεγάλης “καλοκαιρινής” κατσαρίδας, αλλά πρακτικά κάτι τελείως διαφορετικό.

Την βρίσκουμε συνήθως στην κουζίνα ή και στο μπάνιο και σε μεγάλο πληθυσμό. Δυστυχώς στην αντιμετώπισή της η ψιλή κατσαρίδα δεν έχει καμία σχέση με την κοινή κατσαρίδα.

Πολλαπλασιάζεται με ταχύτατους ρυθμούς και δεν την πιάνει κανένα από τα «κοινά» φάρμακα του εμπορίου.

Πώς καταλήγει μέσα στο σπίτι και πώς πολλαπλασιάζεται;

Το ψιλό κατσαριδάκι δεν προέρχεται από τα φρεάτια ή από την αποχέτευση ή από τον δρόμο ή να μπει τυχαία μέσα στο σπίτι από ανοιχτή μπαλκονόπορτα. Αυτό το είδος εντόμου, μπορεί να υπάρχει σε ένα αντικείμενο που βάζετε μέσα στο σπίτι, όπως για παράδειγμα μια κούτα, ένα χαρτόκουτο, μία χαρτοσακούλα, από προϊόντα που προηγουμένως έχουν αποθηκευτεί σε κούτα. Από εκεί λοιπόν μπαίνει μέσα στο σπίτι και καταλήγει στην κουζίνα. Μένει εκεί και πολλαπλασιάζεται ραγδαία. Σε αυτή την περίπτωση, αξίζει να πούμε πώς δεν έχει να κάνει τόσο η καθαριότητα ενός χώρου με την παραμονή του εντόμου εκεί. Και το παραμικρό ψιχουλάκι να πέσει είναι αρκετό για να κάνει τη ζημιά.

Μόλις βρεθεί το κατσαριδάκι στον χώρο, αρχικά της κουζίνας, αρκούν λίγες μέρες έως και λίγες εβδομάδες για να εξαπλωθεί και στους υπόλοιπους χώρους, όπως για παράδειγμα το μπάνιο. Η μικρή κατσαρίδα άλλωστε  προτιμά τα σκοτεινά και υγρά μέρη με υγρασία 

Σε αρκετές περιπτώσεις που κάποιος δεν έχει αντιληφθεί την ύπαρξη του εντόμου στον χώρο του ή την έχει αμελήσει ή έχει προσπαθήσει να το καταπολεμήσει μόνος νομίζοντας πώς είναι σαν την απλή κατσαρίδα, το έντομο έχει εξαπλωθεί τόσο που το βρίσκουμε ακόμα και σε κάδρα, σε πολυελαίους ή σε μοτέρ οικιακών συσκευών.

Το κατσαριδάκι δεν αντιμετωπίζεται με τα κοινά προϊόντα του εμπορίου. Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης είναι από επαγγελματικό συνεργείο με ειδικό gel και αναλόγως με τον πληθυσμό, με συχνές επαναλήψεις εφαρμογής του φαρμάκου.

Οι ειδικοί της Mega Αποφρακτικής μπορούν να σας λύσουν οποιαδήποτε απορία και φυσικά κάθε πρόβλημα με τον κατάλληλο τρόπο και μέθοδο.