Έχει τύχει σε αρκετούς από εμάς να βουλώνει το αποχετευτικό δίκτυο του σπιτιού πολύ συχνά. Κάνουμε απόφραξη αποχέτευσης ή απόφραξη λεκάνης, νεροχύτη  κ.λπ.ή ενώ κάνουμε συντήρηση αποχέτευσης αλλά και πάλι βουλώνει. Γιατί συμβαίνει όμως αυτό;

Οι λόγοι, πολλοί.

  • Πουρί και άλατα

Τα άλατα και το πουρί είναι η πιο συχνήαιτία των φραγών (βουλωμάτων) της αποχέτευσης. Με τα χρόνια και με τη χρήση, οι σωλήνες πιάνουν άλατα και πουρί (στερεοποιείται η σαπουνάδα), αυτό γίνεται σκληρό σαν μπετό, μικραίνει την εσωτερική διάμετρο της σωλήνας, με αποτέλεσμα να βουλώνει η αποχέτευση ή να υπάρχει βουλωμένο φρεάτιο ή να δούμε ότι βούλωσε ο νεροχύτης ή η λεκάνη   κλπ.

  • Ρίζες

Οι ρίζες στην αποχέτευση είναι επίσης μια αιτία συχνών βουλωμάτων στο αποχετευτικό δίκτυο ακάθαρτων ή και στην αποχέτευση των βρόχινων νερών. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν κοντά σε κάποια σωλήνα ή σε κάποιο φρεάτιο υπάρχουν φυτά, θάμνοι ή δέντρα, έτσι οι ρίζες εισχωρούν μέσα στις σωλήνες ή στα φρεάτια, με αποτέλεσμα να φράζουν οι σωλήνες και να βουλώνει η αποχέτευση.

  • Κακή κατασκευή

Το αποχετευτικό δίκτυο ή μέρος αυτού, μπορεί να δυσλειτουργεί από κατασκευής του. Δηλαδή μπορεί να μην έχει πχ τη σωστή κλίση, μπορεί να έχει εγκατασταθεί λάθος ή μικρόςσωλήνας, με αποτέλεσμα να μαζεύει πολύ πιο γρήγορα πουρί και άλατα εσωτερικά του σωλήνα, έτσιείναι πιο εύκολο να «σκαλώσει» στο σημείο της «κακοτεχνίας» κάποιοαντικείμενο (χαρτιά, μωρομάντηλα κ.λπ.) και να μην αφήνει τα νερά να φεύγουν.

  • Σπασμένες σωλήνες

Λόγω υλικού (αναλόγως από τί υλικό είναι η σωλήνα), λόγω ετών, λόγω φυσικών φαινομένων ή ακόμα καιλόγω κακών εργασιών από μη εξειδικευμένα  συνεργεία αποφράξεων αποχετεύσεων και λόγω πολλών άλλων αιτιών, μια σωλήνα μπορεί να σπάσει ή να έχει υποστεί καθίζηση. Αν συμβεί αυτό είτε κομμάτια της ίδιας της σωλήνας είτε αντικείμενα (χαρτιά, μωρομάντηλα κ.λπ.) που πετάμε μέσα στις αποχετεύσεις, μπορεί να «σταματήσουν» στο σημείο του σπασίματος ή στηκαθισμένη σωλήνα και έτσι δημιουργείτε φραγή στη σωλήνα. Όπως προαναφέρθηκεακόμα και αντικείμενα να μην πετάμε μέσα στη λεκάνη, στο νεροχύτη   ή τα φρεάτια, αν η αποχέτευσηέχειπουρί και άλατα σε συνδυασμό με κάποιο σπάσιμο της σωλήνας ή καθίζηση της αποχέτευσης, πάλι δημιουργούνται φραγές.

  • Κακή χρήση του αποχετευτικού δικτύου

Πολλές φορές, επειδή δυστυχώς δεν γνωρίζουμε σχετικά με το τί μπορούμε να πετάμε μέσα σε μια αποχέτευση, πετάμε μέσα οτιδήποτε, νομίζοντας πως αυτό ή θα διαλυθεί ή θα φύγει με την πίεση του νερού. Έτσι, αρκετοί πετάμε μέσα στη λεκάνη χαρτιά, μωρομάντηλα, πάνες, σερβιέτες, άμμο γάτας ή στον νεροχύτη αποφάγια, κατακάθι καφέ, σκουπίδια ή στο φρεάτιο αποχέτευσης, στο σιφόνι του μπαλκονιού πετάμε χώμα, μπάζα, κόλλες πλακιδίων κτλ. ΛΑΘΟΣ. Αυτά με τον καιρό συσσωρεύονται, δεν διαλύονται και έτσι ή δημιουργείται πουρίόπως προαναφέρθηκε ή πολύ απλά «πετρώνουν», δεν φεύγουν και το αποτέλεσμα είναι να φράζουν οι σωλήνες.

Με όλα τα παραπάνω, τα οποία μπορεί να συμβούν και συνδυαστικά, όταν γίνεται μια απόφραξη είτε από εμάς τους ίδιους, είτε από υδραυλικό, είτε από ένα απλό συνεργείο αποφράξεων, αν δεν διαγνωστεί από εξειδικευμένο συνεργείο αποφράξεων αποχετεύσεων ποια είναι η αιτία που η αποχέτευση βουλώνει συχνά και να λυθεί, τότε μετά από λίγο καιρό θα έχουμε το ίδιο πρόβλημα… δηλαδή μια βουλωμένη αποχέτευση.

Η Mega Αποφρακτική  έχει την τεχνογνωσία και τον κατάλληλο εξοπλισμό που μπορεί να βρει την αιτία των συχνών φραγών και έτσι με τον κατάλληλο τρόπο μπορεί να λύσει το πρόβλημα, έξυπνα, μια για πάντα.