Η μούχλα στο σπίτι είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ο καθένας μας. Η έντονη μυρωδιά των δωματίων, τα υγρά ρούχα στις ντουλάπες και οι κηλίδες στους τοίχους είναι μόνο μερικές από τις ενδείξεις ότι αντιμετωπίζεις πρόβλημα με τη μούχλα στο σπίτι σου!

Εκτός από την μόνωση των τοίχων, την αγορά αφυγραντήρα ή την ενεργειακή αναβάθμιση των κουφωμάτων σου, μπορείς με πιο απλές κινήσεις να ελαττώσεις ή ακόμα και να καταπολεμήσεις το πρόβλημα. Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου απλές συμβουλές, ώστε να προλάβεις το κακό πριν εμφανιστεί. Εφόσον έχεις απλώς δει κάποια μικρά σημάδια και δεν πρόκειται για ένα φαινόμενο που έχει ήδη λάβει μεγάλες διαστάσεις, υπάρχουν πολλές λύσεις που μπορείς να εφαρμόσεις για να προλάβεις την κατάσταση.

Πώς θα καταπολεμήσεις τη μούχλα στο σπίτι σου;

1) Καθαριότητα: Ο εχθρός της μούχλας

Για να προληφθεί αυτό το φαινόμενο μέσα στο σπίτι, το πρώτο και βασικό βήμα είναι η καθαριότητα.. Η μούχλα είναι μύκητας και έτσι τα μέρη που δημιουργείται και υπάρχει είναι τα υγρά, σκοτεινά και βρώμικα σημεία. Γι΄ αυτούς τους λόγους, τα μέρη που είναι πιο πιθανό να συναντήσουμε μούχλα μέσα στο σπίτι είναι η κουζίνα και το μπάνιο. Και αυτό γιατι εκεί είναι τα μέρη που πλένουμε  πιο πολύ, που υπάρχουν υδρατμοί και που οι θερμοκρασίες είναι τέτοιες που ευνοούν την δημιουργία της.

Tip: Το ξύδι μπορεί να σε βοηθήσει να σταματήσεις την ανάπτυξη του μύκητα στο χώρο του μπάνιου και της κουζίνας .

2) Αέρας: Πόσο συχνά αερίζετε το σπίτι;

Πόσες φορές δεν μας έχει μυρίσει ένα δωμάτιο ή ένας χώρος του σπιτιού την χαρακτηριστική «κλεισούρα»; Αυτή είναι η μυρωδιά που δημιουργείται σε έναν κλειστό χώρο, που έχει υγρασία  (από διάφορους λόγους όπως για παράδειγμα υδρατμούς), με αποτέλεσμα να ευνοεί τις συνθήκες για τη δημιουργία μούχλας.

Tip: Το σπίτι πρέπει να αερίζεται συχνά, να παίρνει αέρα για να φεύγει η υγρασία και να αποτρέπεται η δημιουργία του μύκητα.

3) Φυτά: Πόσο τα ποτίζετε;

Τα φυτά αναμφισβήτητα ομορφαίνουν τον χώρο που βρίσκονται και ανανεώνουν και τον αέρα. Όμως θέλει μεγάλη  προσοχή στο κάθε πότε και πόσο τα ποτίζουμε. Το πολύ και το συχνό πότισμα δυστυχώς ευνοεί τη δημιουργία μούχλας μέσα στο σπίτι (και σε πολλές περιπτώσεις, σαπίζει και τα ίδια τα φυτά.

Tip: Αποφύγετε τα φυτά εσωτερικού χώρου και αν έχετε περιορίστε το πότισμα μέχρι το σημείο να μην κινδυνεύουν βέβαια τα φυτά να μαραθούν.

4) Βρεγμένα ρούχα

Είτε λόγω έλλειψης εξωτερικού χώρου, είτε λόγω καιρού είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο, όλοι μας απλώνουμε τα πλυμένα ρούχα συχνά μέσα στο σπίτι. Αυτό όπως είναι φυσικό «βοηθά» τη μούχλα να αναπτυχθεί μέσα στον χώρο, στα δωμάτια και στους τοίχους.

Tip: Ένας αφυγραντήρας κατά τη διάρκεια του στεγνώματος θα βοηθούσε και να σταματήσει τη μούχλα να δημιουργηθεί και να στεγνώσουν τα ρούχα πιο γρήγορα.

5) Σπασμένοι σωλήνες: Μήπως ήρθε η ώρα να ελέγξεις τις υδραυλικές εγκαταστάσεις του σπιτιού σου;

Η διαρροή σε σωλήνα είναι ένας από τους πιο κύριους λόγους δημιουργίας μούχλας σε πατώματα, τοίχους και ταβάνια, ειδικά όταν πρόκειται για σωλήνα που δεν φαίνεται. Πως όμως θα διαπιστώσουμε πως υπάρχει διαρροή και που οφείλεται; Πλέον υπάρχουν ειδικές κάμερες υψηλής ευκρίνειας, στεγανές, που μπαίνουν μέσα σε σωλήνες, σωληνώσεις και αποχετεύσεις και μας δίνουν ακριβή εικόνα της κατάστασης του αποχετευτικού δικτύου. Τις κάμερες αυτές τις έχουν επαγγελματίες που ξέρουν να τις χειρίζονται και είναι εκπαιδευμένοι στο να αποκωδικοποιούν ότι καταγράφει ο φακός, να εντοπίζουν το πρόβλημα και να δίνουν την κατάλληλη και εξειδικευμένη λύση σε κάθε πρόβλημα που μπορεί να υπάρχει.

Tip: Καλέστε ένα εξειδικευμένο συνεργείο να εντοπίσει το πρόβλημα και να δώσει λύση σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες.

Οι τεχνικοί της Mega Αποφρακτικής έχουν την τεχνογνωσία, την εμπειρία και τον κατάλληλο εξοπλισμό για να τους εμπιστευτείτε. Είναι πρόθυμοι να απαντήσουν σε κάθε σας απορία.