Η συντήρηση αποχέτευσης είναι μια εργασία η οποία είναι απαραίτητη να γίνεται σε κάθε δίκτυο, για να εξασφαλίζει τη σωστή του λειτουργία και να αποτρέπονται οι φραγές. (Δείτε ΕΔΩ τι είναι η συντήρηση δικτύου)

Πολλοί είμαστε αυτοί που αμελούμε να κάνουμε αυτή την εργασία, και δυστυχώς οι συνέπειες μετά είναι εμφανείς ( φραγές, οσμές στο σπίτι κτλ)

Γιατί όμως η συντήρηση αποχέτευσης επιβάλλεται να γίνεται, έστω το καλοκαίρι;

  • Το καλοκαίρι, όλα όσα «πέφτουν» μέσα στην αποχέτευση, από υπολείμματα τροφών από τον νεροχύτη, μέχρι χαρτιά από τη λεκάνη, σε περίπτωση που κάπου «σκαλώσουν » μέσα στις σωληνώσεις, μένουν εκεί και λόγω ζέστης, τότε, όπως είναι φυσικό οι άσχημες μυρωδιές  εντείνονται και από ένα σημείο και μετά γίνονται ανυπόφορες.
  • Το διάστημα που λείπουμε για διακοπές, δεν γίνεται χρήση του αποχετευτικού δικτύου. Έτσι, ότι υπολείμματα υπάρχουν μέσα στις σωληνώσεις, ξεραίνονται, γίνονται συμπαγής μάζα, μυρίζουν και φυσικά η φραγή είναι αναπόφευκτη. Όταν λοιπόν γυρίσουμε από τις διακοπές, είναι πολύ πιθανό να δυσλειτουργεί ο νεροχύτης, να υπερχειλίσουν τα φρεάτια, να πλημμυρίσει το μπάνιο, να βουλώσει η λεκάνη κτλ.
  • Τα καλοκαιρινά μπουρίνια είναι ένα συχνό φαινόμενο πλέον στη χώρα μας. Αν λοιπόν έρθει μια καλοκαιρινή μπόρα, τα φρεάτια και τα λούκια μας είναι απροετοίμαστα να δεχτούν έναν τόσο μεγάλο όγκο νερού. Αποτέλεσμα θα είναι να βουλώσουν και να πλημμυρίσουν τα μπαλκόνια ή η αυλή μας.
  • Μια αποχέτευση είναι εστία μόλυνσης, πόσο μάλλον το καλοκαίρι που οι θερμοκρασίες βοηθούν στην ανάπτυξη και την εξάπλωση μικροβίων. Η συντήρηση κρατά την αποχέτευσή μας καθαρή.
  • Και τελευταίος λόγος, κάτι που δεν περιμένατε. ΟΙ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ.

Κι όμως. Όταν είναι βρώμικη η αποχέτευση, είναι μέρος που πηγαίνουν αυτά τα έντομα. Και φυσικά, όχι μόνο πηγαίνουν, αλλά φτιάχνουν φωλιές και γεννούν εκεί μέσα. Ως αποτέλεσμα, το σπίτι μας και ο περιβάλλον χώρος έχει κατσαρίδες που προέρχονται από την αποχέτευση και τις σωληνώσεις του αποχετευτικού.

Ένας ειδικός θα μπορέσει να σας εξηγήσει περισσότερα σχετικά με τη συντήρηση δικτύου και να σας λύσει κάθε σχετική απορία. Οι έμπειροι τεχνικοί της Mega Αποφρακτικής  είναι πάντα πρόθυμοι να σας απαντήσουν σε οτιδήποτε και να λύσουν κάθε σας πρόβλημα.