Τα υδραυλικά του σπιτιού, δηλαδή το αποχετευτικό δίκτυο, είναι κάτι που ακούμε και ξέρουμε πως υπάρχει στο σπίτι μας, αλλά σχεδόν όλοι μας αγνοούμε το πως δουλεύει, πως συντηρείται και γενικά τα πάντα σχετικά με τη λειτουργία του. Εάν βουλώσει κάτι, θα προσπαθήσουμε μόνοι να δούμε τι συμβαίνει, θα μας πει τη γνώμη του ένας γείτονας, θα διαβάσουμε μια πληροφορία και σε αρκετές περιπτώσεις με τις κινήσεις που θα κάνουμε, δυστυχώς θα χειροτερέψουμε το πρόβλημα.

Ήρθε η ώρα να μάθουμε κάποια πράγματα για τα υδραυλικά του σπιτιού που μέχρι τώρα τα θεωρούσαμε σωστά ή λάθος.

Μπορούμε να ρίχνουμε ότι θέλουμε στη λεκάνη της τουαλέτας.

ΜΥΘΟΣ.

Το αποχετευτικό δίκτυο της χώρας μας ΔΕΝ είναι φτιαγμένο (δυστυχώς) για να δέχεται και να αφομοιώνει αντικείμενα. Όσο και αν τα χαρτιά είναι πλέον βιοδιασπώμενα, δεν διαλύονται πλήρως και δεν εξαϋλώνονται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, αρχικά να μολύνεται ο υδροφόρος ορίζοντας και το περιβάλλον και φυσικά να βουλώνουν οι σωληνώσεις της λεκάνης του σπιτιού. Επίσης δεν μπορούμε να πετάμε μωρομάντηλα, άμμο κατοικιδίων, φαγητά και γενικότερα ΤΙΠΟΤΑ.

Τα υδραυλικά (το αποχετευτικό δίκτυο) του σπιτιού χρειάζονται συντήρηση.

ΑΛΗΘΕΙΑ.

Με τον καιρό οι σωλήνες όχι μόνο φθείρονται, αλλά και μικραίνουν, Ναι κι όμως. Η εσωτερική διάμετρος μικραίνει, άρα έχουμε φραγές (κάτι μπορεί να σκαλώσει), και όσο περνάει ο καιρός οι φραγές είναι όλο και συχνότερες. Η συντήρηση βοηθά τις σωληνώσεις να παραμένουν «ανοιχτές».

Τα χημικά δεν χαλάνε τις σωλήνες.

ΜΥΘΟΣ.

Τα χημικά (καυστικά υγρά) που ξεβουλώνουν τις σωληνώσεις, εκτός του ότι είναι πολύ επικίνδυνα για τον άνθρωπο, είναι και επιβλαβή για τις σωληνώσεις. Τις χαλάνε (τις λιώνουν) από οποιοδήποτε υλικό κι αν είναι. Και σ΄ αυτό δεν χρειάζεται παραπάνω ανάλυση.

Δεν πρέπει να πετάμε τίποτα στον νεροχύτη.

ΑΛΗΘΕΙΑ.

Τα λίπη, το κατακάθι, τα υπολείμματα τροφών, λάδια, όλα αυτά με τον καιρό «κάθονται» στα τοιχώματα, στερεοποιούνται, πετρώνουν, μειώνουν ην εσωτερική διάμετρο των σωληνώσεων και δημιουργούνται φραγές.

Ένας εξειδικευμένος τεχνικός μπορεί να σας λύσει κάθε απορία. Οι τεχνικοί της Mega Αποφρακτικής με τις γνώσεις και την εμπειρία τους μπορούν να δώσουν λύση και να λύσουν κάθε πρόβλημα, έξυπνα και γρήγορα.