Όσο κι αν μας αρέσει το καλοκαίρι, υπάρχουν κάποια πράγματα σ’ αυτή την εποχή του χρόνου που είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά. Από τα πιο ενοχλητικά ίσως είναι τα έντομα και ιδιαιτέρως τα κουνούπια. Ειδικά για ανθρώπους σαν και εμάς που τα κουνούπια, για κάποιον λόγο μάς «προτιμούν».

Να λοιπόν κάποιοι τρόπο με τους οποίους μπορούμε να ξενοιάσουμε από τα τσιμπήματα χωρίς να χρειαστεί να κάνουμεεπαγγελματική απολύμανση.

  • Φυτά. Υπάρχουν κάποια φυτά με εντομοαπωθητικές ιδιότητες. Μερικά από αυτά είναι η λεβάντα, ο βασιλικός, η αρμπαρόριζα, η σιτρονέλα, η μέντα και το θυμάρι. Τα φυτά αυτά, εάν τα έχετε στο μπαλκόνι, στη βεράντα ή στην αυλή θα κρατήσουν μακριά τα κουνούπια σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.
  • Αιθέρια έλαια. Μια καλή λύση είναι και το να ψεκάσετε το χώρο σας ή κα το κορμί σας μια μερικές σταγόνες (αραιωμένες με νερό) από αιθέρια έλαια σιτρονέλας, λεβάντας, δενδρολίβανου, ευκάλυπτου ή λεμονόχορτου.
  • Σκόρδο. Καταναλώστε περισσότερο σκόρδο. Αφού μπει στο στομάχι, καταλήγει στο αίμα, η μυρωδιά αναδύεται από τον ιδρώτα , κάτι που απωθεί τα κουνούπια. Βέβαια, θέλει προσοχή γιατί το καλοκαίρι ως γνωστόν η πίεση είναι χαμηλότερη, το σκόρδο μειώνει την πίεση, άρα άτομα με χαμηλή πίεση καλό θα είναι να μην δοκιμάσουν αυτόν τον τρόπο.
  • Λιμνάζοντα νερά. Τα κουνούπια αγαπούν τα στάσιμα νερά. Πηγαίνουν εκεί και γεννούν τα αυγά τους, οπότε όχι μόνο μαζεύονται, αλλά πολλαπλασιάζονται κιόλας. Αποφύγετε να έχετε στον περιβάλλοντα χώρο νερά στάσιμα έστω και για λίγες ώρες. Μην ποτίζετε υπερβολικά τα λουλούδια και λιμνάζουν τα νερά στα πιατάκια από τις γλάστρες, δείτε την απορροή του κλιματιστικού και που καταλήγουν τα νερά, ελέγξτε τα φρεάτια αν έχουν κρατήσει νερά.
  • Επαγγελματική απεντόμωση. Αν το πρόβλημα για εσάς είναι έντονο και δεν λύνετε με τους παραπάνω τρόπους, τότε καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε ένα συνεργείο απολυμάνσεων. Οι ειδικοί γνωρίσουν το που πρέπει να ψεκαστεί ο χώρος, έτσι ώστε το πρόβλημα να ελαχιστοποιηθεί έως και να εξαλειφθεί. Τα φάρμακα είναι εγκεκριμένα και ακίνδυνα και για εμάς και για τα παιδιά και για τα κατοικίδια μας.

Οι τεχνικοί της Mega Αποφρακτικής – Απολυμαντικής είναι πρόθυμοι να σας απαντήσουν σε κάθε απορία και να λύσουν το κάθε πρόβλημα σας, ξεχωριστά.