Ήρθε η εποχή που περιμένουμε όλο τον χρόνο, η εποχή για διακοπές. Είτε ολιγοήμερες είτε διαρκείας, όλοι τις χρειαζόμαστε για ξεκούραση και χαλάρωση. Φεύγοντας όμως από το σπίτι για πιο πολύ καιρό απ’ ότι συνήθως, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξουμε για να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις στο σπίτι, γυρίζοντας.

  • Κλείνουμε τον γενικό του ρεύματος.

Κλείνοντας το γενικό στο σπίτι φεύγοντας, γλιτώνουμε από τον κίνδυνο βραχυκυκλώματος,  για οποιονδήποτε λόγο μπορεί να συμβεί αυτό. Προσοχή όμως, πριν κάνουμε κάτι τέτοιο πρέπει να αδειάσουμε το ψυγείο από τα τρόφιμα που χρειάζονται συντήρηση ή τον καταψύκτη και φυσικά δεν το κάνουμε αυτό αν έχουμε ενυδρείο.

  • Κλείνουμε τον γενικό του νερού.

Έτσι, εάν υπάρχει κάποια διαρροή που δεν έχουμε προσέξει, γυρίζοντας, δεν θα βρούμε το σπίτι ή το υπόγειο πλημμυρισμένα. Βέβαια αν έχουμε αυτόματο πότισμα αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε.

  • Φτιάχνουμε αυτοσχέδιο αυτόματο πότισμα ή ζητάμε από κάποιον να μας ποτίζει τα φυτά.

Το αυτοσχέδιο αυτόματο πότισμα είναι πολύ εύκολο να το φτιάξουμε αλλά κυρίως είναι αν έχουμε γλάστρες και εάν λείψουμε για λίγες μέρες. Με ένα μπουκάλι πλαστικό (για κάθε γλάστρα), το οποίο γεμίζουμε νερό και το βάζουμε με το στόμιο (αφού το έχουμε αφαιρέσει) στο χώμα. Έτσι το φυτό απορροφά σιγά σιγά την ποσότητα νερού που χρειάζεται. Εάν από την άλλη έχουμε κήπο ή ακόμα και γλάστρες αλλά οι μέρες που θα λείψουμε είναι αρκετές, τότε είναι προτιμότερο να πούμε σε κάποιον (της εμπιστοσύνης μας) να προσέχει τα φυτά μας.

  • Κλείνουμε την πόρτα του πλυντηρίου.

Το νερό που μένει μέσα στο σωληνάκι εξόδου του νερού, μπορεί να έχει κρατήσει μέσα ποσότητα νερού η οποία υπάρχει περίπτωση να γυρίσει μέσα στον κάδο και σε περίπτωση που έχουμε αφήσει ανοιχτή τη πόρτα, αυτά τα νερά να ξεχειλίσουν και μέσα στο σπίτι.

  • Δεν ανεβάζουμε στα social media ότι φεύγουμε για διακοπές.

Αυτό δεν χρειάζεται πολύ ανάλυση, τα πράγματα είναι αυτονόητα. Δεν πρέπει άγνωστοι να ξέρουν πως το σπίτι θα είναι άδειο. Καλό θα ήταν να αφήσουμε ένα φως αναμμένο (υπάρχουν στην αγορά αυτόματα φώτα που ανάβουν μόνο όταν έχει σκοτάδι) και φυσικά αν έχουμε συναγερμό, μην ξεχάσουμε να τον ενεργοποιήσουμε.

  • Κάνουμε συντήρηση αποχέτευσης.

Το αποχετευτικό δίκτυο και οι σωληνώσεις του σπιτιού δεν θα χρησιμοποιηθούν για καιρό (παραπάνω απ΄ ότι συνήθως). Ότι υπάρχει στο εσωτερικό των σωλήνων θα στεγνώσουν, θα μείνουν εκεί στάσιμα και έτσι το σπίτι ενδέχεται να  έχει οσμές, με τις πρώτες χρήσεις το δίκτυο μπορεί δυσλειτουργεί και ενδεχομένως να δημιουργηθούν και φραγές και να χρειαστεί αποφράξεις. Βέβαια ίσως το πιο σημαντικό είναι πως ότι υπάρχειμέσα στις σωλήνες θα μείνει εκεί για καιρό, αναπτύσσονται μικρόβια. Έτσι με τη συντήρηση  αποχετευτικού δικτύου αποφεύγουμε αυτές τις πιθανότητες.

  • (Αν δεν έχουμε κάνει ήδη) Κάνουμε απεντόμωση.

Οι κατσαρίδες συνήθως βρίσκονται μέσα στα φρεάτια και από εκεί μέσω των σωλήνων και των σιφωνιών, καταλήγουν μέσα στο σπίτι μας. Γι΄ αυτό πρέπει να κάνουμε απεντόμωση πριν φύγουμε. Με αυτόν τον τρόπο, το φάρμακο μένει ανέπαφο, αφού θα λείπουμε και δεν θα πέφτουν ούτε νερά στις σωληνώσεις, ούτε θα σφουγγαρίζουμε μέσα στο σπίτι. Το φάρμακο θα μείνει για πιο πολύ καιρό στις επιφάνειες, που αυτό σημαίνει πως θα έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Οι τεχνικοί  της Mega Αποφρακτικής – Απολυμαντικής είναι πρόθυμοι να λύσουν κάθε απορία σας και να δώσουν λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα.

Καλές διακοπές και καλή επιστροφή!