Τα ποντίκια και οι αρουραίοι ζουν στην εξοχή αλλά ζουν και μέσα στις πόλεις. Μπορεί να τα συναντήσουμε σε υπονόμους, εγκαταλελειμμένα κτήρια αλλά σε κατοικήσιμα σημεία όπως σπίτια, σε εργασιακούς  χώρους, υπόγεια, αυλές, ταράτσες κ.ο.κ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με αυτά τα τρωκτικά είναι πως είναι φορείς πολλών μικροβίων και πως μπορεί να ευθύνονται για αρκετές ασθένειες που μπορεί να προσβάλλουν τον άνθρωπο. Γι’ αυτό και δεν τα θέλουμε στον χώρο μας και καλό θα ήταν να μην τα έχουμε.

Τα σημάδια πως έχουμε ποντίκια στον χώρο μας μπορεί να είναι:

  • Ακαθαρσίες.

Τα ποντίκια συχνά αφήνουν στο πέρασμά τους περιττώματα, το οποία μοιάζουν σαν μακρόστενο κόκκο ρυζιού με μαύρο χρώμα, αυτό είναι χαρακτηριστικό σημάδι πως έχουμε «επισκέπτες» στον χώρο μας.

  • Τρύπες στις συσκευασίες.

Αν παρατηρήσετε τρυπούλες στα συσκευασμένα τρόφιμα στα ντουλάπια σας, τότε είναι πιθανό να έχει γίνει από κάποιο ποντίκι που πέρασε από εκεί. Επίσης στα ποντίκια αρέσει πάρα πολύ το λάδι, οπότε χρειάζεται προσοχή στο πως και που αποθηκεύουμε το λάδι μας.

  • Φαγωμένα καλώδια, ξύλα ή ρούχα

Τα τρωκτικά αρέσει να ροκανίζουν σχεδόν το οτιδήποτε. Αν λοιπόν παρατηρήσετε φθορές, κατά κύριο λόγο σε αυτά  τα αντικείμενα,  τότε κάντε έναν έλεγχο μήπως αυτό προέρχεται από τα τρωκτικά που πλέον υπάρχουν στο σπίτι. Αν επίσης δείτε κάπου τρύπες, όπως σε ντουλάπια, γυψοσανίδες ή τοίχους, τότε κατά πάσα πιθανότητα τα ποντίκια ζουν πλέον μαζί σας.

  • Περίεργοι ήχοι.

Αν ακούτε περίεργους, ανεπαίσθητους ήχους από το πατάρι, τη σκεπή, το πάτωμα ή τα ντουλάπια,  ειδικά τις βραδινές ώρες που υπάρχει ησυχία, οι πιθανότητες να προέρχονται από ποντίκια είναι μεγάλες.

Τα ποντίκια μπορούν να τρυπώσουν στον χώρο σχεδόν από οπουδήποτε, όσο μικρό κι αν είναι το πέρασμα. Έρχονται απ’ έξω για να βρουν τροφή και δύσκολα φεύγουν.

Αν γύρω από τον χώρο μας υπάρχει κάποιο οικόπεδο ή κάποιος παλιός παρατημένος (εγκαταλελειμμένος) χώρος, τότε τα ποντίκια δεν θα αργήσουν αν έρθουν και σε εμάς. Στην αρχή ο πληθυσμός δεν θα είναι μεγάλος, μπορεί να είναι και απλά ένα και μόνο ποντίκι, όμως αν δεν το παρατηρήσουμε γρήγορα, ο πληθυσμός του αυξάνεται ραγδαία και το πρόβλημα θα γιγαντωθεί.

Δυστυχώς από τα ποντίκια δύσκολα μπορούμε να απαλλαχθούμε. Εάν είναι ένα και μοναδικό είναι πιο εύκολο. Μια παγίδα μπορεί να μας λύση το πρόβλημα. Αν όμως είναι παραπάνω; Τότε καλό είναι σε αυτή τη περίπτωση να μην επιχειρήσουμε να κάνουμε  μόνοι μας απολυμάνσεις διότι χρειάζεται πιο δραστική και πιο επαγγελματική καταπολέμηση. Ένα συνεργείο για επαγγελματική μυοκτονία είναι η πιο κατάλληλη λύση γιατί ξέρει σε ποια σημεία να τοποθετήσει τα φάρμακα, τί φάρμακα θα εφαρμόσει (τα οποία είναι εγκεκριμένα), πώς θα γίνει η κάθε τοποθέτηση και εφαρμογή και φυσικά ξέρει και την κατάλληλη και εξειδικευμένη μέθοδο, ανάλογα πάντα με το μέγεθος του προβλήματος.

Εάν αντιμετωπίζεται ένα τέτοιο πρόβλημα απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό για καλύτερα και ασφαλέστερα αποτελέσματα, ειδικά εάν στον χώρο υπάρχουν παιδιά και κατοικίδια. Τότε χρειάζεται να γίνει επαγγελματική μυοκτονία.

Οι τεχνικοί της Mega Αποφρακτικής-Απολυμαντικής είναι πρόθυμοι να απαντήσουν σε κάθε απορία σας και φυσικά να λύσουν το κάθε πρόβλημα ξεχωριστά και εξειδικευμένα αναλόγως με την περίσταση.