Δείτε πως θα καταλάβετε αν έχετε κοριούς ή ψύλλους μέσα στο σπίτι.

Το καλοκαίρι όλοι έχουμε τσιμπήματα και σημάδια από κουνούπια. Είναι οικεία και γνώριμα σε όλους μας. Κάποιες φορές όμως έχουμε κάποια σημάδια από τσιμπήματα που είναι προφανές πως δεν είναι από κουνούπια. Τι μπορεί να είναι όμως;

Αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε από το πως και το που είναι τα σημάδια στο σώμα μας.

ΚΟΡΙΟΙ:

Που υπάρχουν.

Οι κοριοί είναι μικρά παρασιτικά έντομα που τρέφονται με το ανθρώπινο αίμα. Προτιμούν τις τραχιές επιφάνειες και τις ρωγμές. Δεν ζουν σε λείες επιφάνειες όπως τα πλακάκια ή το πλαστικό. Συνήθως βρίσκονται κοντά στα σημεία που κοιμόμαστε, δηλαδή τα κρεβάτια μας και τα στρώματα ή αν το πρόβλημα έχει προχωρήσει, στα σημεία που καθόμαστε περισσότερο. Μπορεί όμως να βρεθούν και σε τοίχους, σε πρίζες ή ακόμα και μέσα σε συσκευές.

Το τσίμπημα.

Το τσίμπημα από κοριό έχει το χαρακτηριστικό πως  τα σημάδια  είναι ευθεία γραμμή ή ζιγκ ζαγκ.

Τα τσιμπήματα είναι ανώδυνα, προκαλούν έντονη φαγούρα και αίσθημα καψίματος. Αν κάποιος είναι αλλεργικός η πιο ευαίσθητος μπορεί να παρουσιαστούν φουσκάλες ή ακόμα και πυρετός, δυσκολία στην αναπνοή και αίσθημα ναυτίας.

Συνήθως βλέπουμε τσιμπήματα σε όλο το σώμα και περισσότερο στα σημεία που είναι εκτεθειμένα κατά τη διάρκεια του ύπνου.  (Λαιμός, Πρόσωπο, Χέρια, Ώμοι, Μπράτσα, Πόδια.)

Για να κρατήσουμε μακριά τους κοριούς από τα κρεβάτια και τα έπιπλα μπορούμε βάλουμε πλαστικά μπολ στα ποδαράκια των επίπλων.

ΨΥΛΛΟΙ:

Που υπάρχουν.

Οι ψύλλοι συνήθως βρίσκονται σε αυλές και κήπους ή σε ρούχα και παπούτσια ή επάνω σε κατοικίδια.

Το τσίμπημα.

Το τσίμπημα του ψύλλου μοιάζει με το τσίμπημα του κουνουπιού, είναι συνήθως 3-4 τσιμπήματα μαζί  και κοντινά μεταξύ τους. Είναι επίπονα, έχουν έντονη φαγούρα και τα βλέπουμε συνήθως στα πόδια αλλά μπορεί να τα δούμε και στη μέση, στα γόνατα και σε αγκώνες και γενικά οι ανθρώπινοι ψύλλοι τσιμπούν σε όλα τα μέρη του σώματος.

Σε κάθε περίπτωση το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε όταν δούμε ένα ασυνήθιστο σημάδι από τσίμπημα, να απευθυνθούμε σε ειδικό. Αρχικά σε έναν γιατρό για να προλάβουμε τη μόλυνση και κατόπιν σε ένα συνεργείο απολυμάνσεων που μπορούν να αναγνωρίσουν από τι έντομο προήλθε το τσίμπημα και φυσικά να κάνουν την κατάλληλη απεντόμωσηαπολύμανση για να μας απαλλάξουν από αυτά εμάς και το σπίτι μας.

Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί και εφαρμοστές τις Mega Αποφρακτικής – Απολυμαντικής έχουν τη γνώση και την εμπειρία να σας βοηθήσουν και να λύσουν την κάθε απορία σας και φυσικά το κάθε σας πρόβλημα για κάθε έντομο με τον κατάλληλο τρόπο.