Όποιος έχει βόθρο ξέρει πως υπάρχουν 2 ειδών: Ο στεγανός και ο απορροφητικός. Και οι 2 χρειάζονται τη δική τους συντήρηση και φροντίδα ο καθένας. Μήπως όμως παρατηρείτε πως τον τελευταίο καιρό ο βόθρος γεμίζει γρηγορότερα από ότι πιο παλιά και δεν ξέρετε γιατί; Υπάρχει εξήγηση.

Στεγανός βόθρος:

Όσον αφορά στον στεγανό βόθρο, 2 είναι οι πιο σημαντικές αιτίες που γεμίζει πλέον γρηγορότερα.

  1. Όσο και αν δεν ακούγεται ωραίο, μπορεί το συνεργείο με τις εκκενώσεις βόθρων να μην αδειάζει εντελώς το στεγανό.
  2. Με τα χρόνια, τα ιζήματα στον πάτο αλλά και στα τοιχώματα του στεγανού σιγά σιγά όσο μένουν στερεοποιούνται και δημιουργούν ένα παχύ στρώμα. Δυστυχώς αυτό το στρώμα το βυτίο εκκενώσεων δεν μπορεί να το «ρουφήξει», οπότε αν το στεγανό δεν έχει καθαριστεί ποτέ, ο όγκος του στρώματος αυτού αυξάνεται όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα να μειώνει τον όγκο της χωρητικότητας του βόθρου, άρα να γεμίζει και πιο γρήγορα.

Απορροφητικός βόθρος:

Γι’ αυτό το είδος βόθρου η κύρια αιτία είναι μια. Πως με τα χρόνια παύει να είναι τόσο απορροφητικός όσο στην αρχή. Ένας τέτοιος βόθρος μπορεί να χάσει την απορροφητικότητά του είτε γιατί αλλάζει το υπέδαφος (οι μικροοργανισμοί και τα βακτήρια που συμβάλλουν στην διαδικασία της σήψης «σκοτώνονται»,) είτε γιατί και εδώ, όπως και στο προηγούμενο είδος βόθρου, τα λύματα στερεοποιούνται και καθιστούν αδύνατη την απορρόφηση.

Ένας γεμάτος βόθρος μας δημιουργεί αρκετά προβλήματα, γιατί σε κανέναν δεν είναι ευχάριστο όταν υπάρχει υπερχείλιση ή οσμές ή μικρόβια στον χώρο μας ή και ακόμα οι αποφράξεις  που μπορεί να χρειαστούμε λόγο επιστροφής των λυμάτων στις σωληνώσεις.

Ποια είναι η λύση;

Αρχικά πρέπει να είμαστε παρόντες κατά την εκκένωσή του. Μετά, πρέπει να δούμε εάν ο πάτος ή τα τοιχώματα είναι καθαρά και αν όχι να απευθυνθούμε σε ένα εξειδικευμένο συνεργείο για να πραγματοποιηθεί καθαρισμός στεγανού. Και φυσικά εάν πρόκειται για απορροφητικό βόθρο να συζητήσουμε με έναν ειδικό το ενδεχόμενο στεγανοποίησης.

Οι τεχνικοί της Mega Αποφρακτικής είναι πρόθυμοι να λύσουν κάθε απορία σας και φυσικά να δώσουν την κατάλληλη λύση για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.