Όσοι έχουν αντλία ακαθάρτων, είτε ομβρίων στον χώρο τους, γνωρίζουν πως χρειάζονται μια ιδιαίτερη μεταχείριση και συντήρηση. Τα βασικά που πρέπει να κάνει κάποιος είναι:

  • Να μη ρίχνουμε πανιά, μωρομάντηλα, χαρτιά (και φυσικά διάφορα αντικείμενα) , γιατί, αν και υπάρχουν κάποιες αντλίες ακαθάρτων που έχουν κόφτες, μπορεί με τη ρίψη μεγάλου όγκου τέτοιων αντικειμένων η αντλία να μπλοκάρει.
  • Να ελέγχουμε το πώς και το πότε δουλεύει η αντλία. Η αντλία δεν πρέπει να δουλεύει συνέχεια. Αν συμβαίνει αυτό, σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά.
  • Να προσέχουμε να μη γεμίζει φύλλα (αν πρόκειται για αντλία ομβρίων), χώμα, λάσπη γιατί αυτά δυσκολεύουν την σωστή λειτουργία της.
  • Να μην αμελούμε να κάνουμε έλεγχο, καθαρισμό και συντήρηση αντλίας όποτε πρέπει. Έτσι αποφεύγουμε τη δυσλειτουργία και παρατείνουμε τον χρόνο «ζωής» της αντλίας του χώρου μας. Ένας ειδικός μπορεί να ελέγξει και φυσικά να μας υποδείξει κάθε πότε πρέπει να γίνονται οι συντηρήσεις αντλιών.
  • Επίσης καλό είναι να πραγματοποιείτε καθαρισμός στεγανού της αντλίας, διότι με το καιρό συσσωρεύεται λυματόλασπη όπου δυστυχώς η αντλία δεν μπορεί να τη τραβήξει και «ταλαιπωρείται», επίσης τυχόν χαρτιά ή αλλά αντικείμενα που μπορεί να έχουν πέσει μέσα με αυτό τον τρόπο θα απομακρυνθούν και θα παραταθεί ο χρόνος «ζωής» της και η εύρυθμη λειτουργία της.

Αυτά είναι μερικά από τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να μην αντιμετωπίσουμε πρόβλημα και δυσάρεστες συνέπειες σε τυχόν δυσλειτουργία η βλάβη.

Οι τεχνικοί της Mega Αποφρακτικής μπορούν να  απαντήσουν σε κάθε απορία σας και φυσικά να λύσουν κάθε πρόβλημα που σας απασχολεί.