Οι καιροί είναι δύσκολοι και το κάθε νοικοκυριό προσπαθεί να περικόψει τα περιττά έξοδα ώστε να εξοικονομεί χρήματα για τις πιο άμεσες ανάγκες. Όσο και αν δεν μας φαίνεται στην καθημερινότητα, γίνετε σπατάλη από πολλούς τομείς και αυτό το βλέπουμε τέλος του μήνα.

Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε έτσι ώστε να περικοπούν όλα αυτά τα άσκοπα έξοδα που μας βγάζουν εκτός προϋπολογισμού.

  • Καφέ και φαγητό από το σπίτι

Όλοι θέλουμε μαζί μας καφέ στη δουλεία, συμφέρει όμως να τον αγοράζουμε κάθε μέρα απ΄ έξω; Κάντε μια επένδυση και πάρτε την κατάλληλη μηχανή καφέ, ανάλογα με αυτόν που πίνετε, ένα οικολογικό επαναχρησιμοποιούμενο σκεύος για να τον βάζετε και φτιάξτε από το σπίτι. Εκτός από το ότι θα είναι ακριβώς έτσι όπως τον πίνετε (γιατί θα τον έχετε φτιάξει εσείς), θα σας μείνει και ένα , καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό που μπορείτε να το επενδύσετε αλλού. Το ίδιο ισχύει και για το φαγητό. Πιο υγιεινό και πιο οικονομικό!

  • Μην ξεχνάτε το θερμοσίφωνο

Αυτό δεν θέλει πολύ ανάλυση. Να θυμάστε να κλείνετε το θερμοσίφωνο, για να μην έχετε ούτε τον κίνδυνο βραχυκυκλώματος ούτε φουσκωμένο λογαριασμό. Καλό θα ήταν μάλιστα αυτό να γίνεται με οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρική κα ηλεκτρονική συσκευή που δεν είναι απαραίτητο να είναι στην πρίζα όταν δεν την χρησιμοποιείτε.

  • Κλείνετε καλά πόρτες και παράθυρα για να μην επηρεάζεται η θερμοκρασία του σπιτιού

Όταν έχουμε αναμμένο τον κλιματισμό, είτε για ζέστη είτε για κρύο, πρέπει να βεβαιωθούμε πως η θέρμανση δεν «βγαίνει» από πουθενά. Γιατί διαφορετικά ο χώρος θα αργήσει να έρθει στην θερμοκρασία που θέλουμε, άρα η συσκευή θα καίει περισσότερο, άρα θα κάψει και περισσότερο ρεύμα.

Tip 1: Εάν πρόκειται για καλοριφέρ, μην το ανοιγοκλείνετε, έτσι καίει περισσότερο πετρέλαιο. Αφήστε το μόνιμα σε μία συγκεκριμένη θερμοκρασία και αυτό θα κάνει τη δουλειά του μόνο του.

Tip 2: Εάν πρόκειται για σόμπα υγραερίου, μαγκάλι ή τζάκι, τότε ναι, ΠΡΕΠΕΙ  να υπάρχει ένα παράθυρο του σπιτιού λίγο ανοιχτό για να ανανεώνεται ο αέρας, αλλιώς είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για μας λόγω αναθυμιάσεων.

  • Φτιάξε λίστες

Φτιάξτε λίστες (είτε για το σούπερ μάρκετ είτε για άλλα είδη)  με τα πράγματα που σας λείπουν και που είναι απαραίτητα για το σπίτι σας και εσάς τους ίδιους, σε μηνιαία ή εβδομαδιαία βάση και βάλτε προτεραιότητα στο τι πραγματικά χρειάζεστε. Αυτό βοηθά στο να μην αγοράζουμε περιττά η άχρηστα πράγματα και να μην σπαταλάμε άσκοπα χρήματα.

  • Μην αγοράζετε παραπάνω από αυτά που θα καταναλώσετε

Αν η ποσότητα των τροφίμων που αγοράζουμε είναι παραπάνω από αυτή που θα καταναλώσουμε, τα πράγματα μπορεί να χαλάσουν ή να λήξουν και να τα πετάξουμε. Αυτά είναι κάποια έξοδα που μπορούμε να τα αποφύγουμε και να εξοικονομήσουμε χρήματα.

  • Έλεγχος και συντήρηση δικτύου

Ένα σπίτι, ένα διαμέρισμα, μία πολυκατοικία, όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο «ζητάει», ειδικά εάν είναι και κάποιων ετών. Πολλές φορές ένα απρόοπτο που προκύπτει μέσα στον μήνα, μας βγάζει εντελώς εκτός προγράμματος, μάλιστα κάποιες φορές μπορεί να το αφήσουμε και να μην το επισκευάσουμε ή να μην το συντηρήσουμε, με αποτέλεσμα η ζημιά να μεγαλώνει και στο τέλος να χρειάζεται να δώσουμε ακόμα περισσότερα χρήματα για να το φτιάξουμε. Εντάξτε στον ετήσιο προϋπολογισμό την συντήρηση αποχετευτικού δικτύου. Έτσι θα αποφευχθούν οι τυχόν έκτακτες φραγές, διαρροές ή ζημιές που πολλές φορές μπορεί να είναι και παραπάνω από 1 φορά το χρόνο, άρα και περισσότερα έκτακτα έξοδα χωρίς λόγο.

Ένας τεχνικός αποφράξεων μπορεί να σας βοηθήσει, να κάνει έναν έλεγχο στο αποχετευτικό δίκτυο, ώστε να σας πει  τις ανάγκες του δικτύου σας και κάθε πότε χρειάζεται συντήρηση.

Οι έμπειροι τεχνικοί της Mega Αποφρακτικής είναι πρόθυμοι να λύσουν κάθε απορία σας.