Όλοι προετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τον χειμώνα ο οποίος απ’ ότι έχει δείξει μέχρι τώρα θα μπει δυναμικά από θέμα βροχών τουλάχιστον. Η κλιματική αλλαγή έχει διαφοροποιήσει τα δεδομένα και καλό θα ήταν να προνοήσουμε για να μην τρέχουμε τελευταία στιγμή.

Τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε είναι λίγα και απλά.

Το ένα και βασικό είναι ο Καθαρισμός στις υδρορροές.

Οι υδρορροές είναι ένα μέρος του αποχετευτικού δικτύου ενός οικήματος στο οποίο καταλήγουν τα νερά τις βροχής και μέσω αυτών, απομακρύνονται. Έτσι αποφεύγονται οι πλημμύρες στον χώρο μας. Οι λόγοι που βουλώνουν οι υδρορροές είναι τα φύλλα, τα φυτά και τα χώματα που φεύγουν από τις γλάστρες και τις ζαρντινιέρες, οι ρίζες, τα σκουπίδια και οι πέτρες.

Όταν λοιπόν βουλώνει η υδρορροή (λούκι), τα νερά της βροχής (όμβρια ύδατα) δεν φεύγουν, μένουν στις αυλές, τα μπαλκόνια, τις βεράντες ή τα γκαραζ, πλημμυρίζουν και δημιουργούν προβλήματα στον χώρο μας.

Για να το αποφύγουμε αυτό, καλό θα ήταν να κάνουμε έναν έλεγχο στις υδρορροές μας και  προληπτικά μια συντήρηση ή αν χρειάζεται απόφραξη, για να αποφευχθούν δυσάρεστα γεγονότα σε περίπτωση βροχοπτώσεων.

Οι τεχνικοί της Mega Αποφρακτικής είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν σε κάθε απορία σας και να λύσουν κάθε πρόβλημα που μπορεί να προκύψει.