Μούχλα στους τοίχους του σπιτιού

Για όσους δεν γνωρίζουν, υπάρχει ηλεκτρονική κάμερα υψηλής ευκρίνειας, με την οποία γίνεται έλεγχος αποχετευτικού δικτύου.

Δεν είναι κάμερα απόφραξης όπως πολλοί λανθασμένα νομίζουν (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).

Η συγκεκριμένη κάμερα δεν είναι η ίδια με την θερμική και δεν ενδείκνυται για σωλήνες νερού, αλλά μόνο για σωληνώσεις αποχέτευσης.

Σε ποιες περιπτώσεις χρειάζεται έλεγχος με κάμερα:

  • Όταν βλέπουμε υγρασία σε κάποια σημεία του σπιτιού εντός ή εκτός.
  • Όταν βλέπουμε μούχλα σε ένα δωμάτιο, στο ταβάνι, στο πάτωμα, σε ένα τοιχίο.
  • Όταν σε ένα δίκτυο γίνεται τακτικά συντήρηση, άλλα παρ΄ όλα αυτά φράζει.
  • Όταν κάπου γίνει απόφραξη και παρουσιαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και πάλι φραγή.
  • Όταν υπάρχει κάπου διαρροή, χωρίς εμφανή λόγο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ο ηλεκτρονικός έλεγχος αποχέτευσης με κάμερα θεωρείται σχεδόν απαραίτητος για να εντοπιστεί ακριβώς ποιο είναι το πρόβλημα και για ποιόν λόγο έχει δημιουργηθεί.

Η κάμερα αποχέτευσηςεισέρχεται στις σωληνώσεις και εντοπίζει σπασίματα, ρίζες, αντικείμενα, διαρροές, χώματα, μπάζα και οτιδήποτε άλλο συμβάλει στο να εμποδίζει ένα αποχετευτικό δίκτυο ή έναν σωλήνα να λειτουργεί κανονικά.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως για να μπει η κάμερα σε ένα δίκτυο ή έναν σωλήνα, πρέπει να είναι καθαρό. Αυτό προϋποθέτει απόφραξη, πριν τον έλεγχο, όπου αυτή χρειάζεται.

Σε ποιες περιπτώσεις δεν χρειάζεται έλεγχος με κάμερα:

  • Όταν κάπου υπάρχει απόφραξη και μετά η γραμμή λειτουργεί κανονικά.
  • Όταν κάπου έχει πέσει αντικείμενο (λεκάνη, γραμμή ομβρίων υδάτων), και γίνει επιτυχημένη απόφραξη.

Σε κάθε περίπτωση, ένας έμπειρος τεχνικός μπορεί να εντοπίσει το εκάστοτε πρόβλημα και από εκεί και πέρα να κρίνει εάν είναι απαραίτητος ο ηλεκτρονικός έλεγχος με κάμερα. Γιατί πολλές φορές ο έλεγχος είναι περιττός (π.χ.: εάν κάπου έχει πέσει αντικείμενο, γίνει απόφραξη και το αντικείμενο αυτό φύγει. Τότε ο έλεγχος είναι περιττός γιατί η φραγή έχει υποχωρήσει. Άρα ο έλεγχος δεν χρειάζεται γιατί δεν έχει σημασία το τί αντικείμενο είχε πέσει, αλλά το ότι αυτό που είχε φράξει την σωλήνα, υποχώρησε.)

Οι τεχνικοί της Mega Αποφρακτικής είναι πάντα πρόθυμοι και στη διάθεσή σας να σας λύσουν κάθε απορία και να δώσουν την κατάλληλη λύση σε κάθε πρόβλημα.