Μούχλα στους τοίχους του σπιτιού

Ήρθε αυτή η εποχή του χρόνου όπου κάνουν την εμφάνισή τους αυτά τα ενοχλητικά για πολλούς από εμάς, έντομα, που δεν είναι άλλο από τις κατσαρίδες. Μόλις αρχίσουμε να τις βλέπουμε σε εξωτερικούς, αλλά κυρίως σε εσωτερικούς χώρους, καταλαβαίνουμε ότι ήρθε η ώρα για απεντόμωση. Ποια είναι όμως η σωστή απεντόμωση και ποια η σωστή περίοδος για να γίνει ώστε να μην έχουμε πρόβλημα;

Πολλοί από εμάς, μόλις δούμε τις πρώτες κατσαρίδες, πιάνουμε το εντομοαπωθητικό και ρίχνουμε στον χώρο και σε όλα τα σημεία του σπιτιού. Τι καταφέρνουμε με αυτό; Να εξοντώσουμε τη κατσαρίδα που βλέπουμε επιτόπου και να επιβαρύνουμε το αναπνευστικό μας. Αυτό δεν είναι απεντόμωση, ούτε απολύμανση, είναι μια προσωρινή λύση.

Όταν λοιπόν μιλάμε για απεντόμωση/απολύμανση εννοούμε για επαγγελματική εφαρμογή, με εγκεκριμένα φάρμακα και έμπειρους εφαρμοστές.

Η καταλληλότερη περίοδος για τα συγκεκριμένα έντομα είναι πριν καν δούμε τα πρώτα έντομα. Κι αυτή η χρονική περίοδος είναι μόλις ζεστάνει ο καιρός και νιώθουμε τις «πρώτες ζέστες», (Απρίλιο-Μάιο).

Αυτή είναι η σωστή εφαρμογή για ένα σωστό αποτέλεσμα που θα μας απαλλάξει από την ύπαρξη αυτών των εντόμων και αυτό γιατί, αυτοί οι μήνες είναι η περίοδος που οι κατσαρίδες  γεννούν τα αυγά τους και αφού εκκολαφθούν το αποτέλεσμα θα είναι ένας μεγάλος πληθυσμός κατσαρίδων μέσα και έξω από τον χώρο μας. Γι’ αυτόν τον λόγο λοιπόν πρέπει να κάνουμε την εφαρμογή της απεντόμωσης όταν ακόμα υπάρχουν αυγά ώστε να προλάβουμε το πρόβλημα στην αρχή και να το «χτυπήσουμε στη ρίζα».

Βέβαια αν δεν έχουμε προλάβει να κάνουμε απεντόμωση αυτούς τους 2 μήνες, δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται.

Καλό είναι να αποφεύγουμε να κάνουμε μόνοι μας απολυμάνσεις / απεντομώσεις , διότι συνήθως δεν χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα φάρμακα, ούτε τα κατάλληλα εργαλεία, ούτε έχουμε τη γνώση για το κατάλληλο τρόπο εφαρμογής.

Συνοψίζοντας λοιπόν, η ασφαλέστερη απεντόμωση γίνεται από επαγγελματίες εφαρμοστές και η κατάλληλη περίοδος είναι Απρίλιος/Μάιος. Σε περιπτώσεις που κρίνει ο εφαρμοστής συνιστάται επανάληψη κατά τους πρώτους μήνες του Φθινοπώρου ώστε να προστατευόμαστε όλο τον χρόνο και καλό θα ήταν αυτό να το κάνουμε όλοι, προληπτικά.

Οι έμπειροι εφαρμοστές της Mega  μπορούν να σας λύσουν κάθε απορία και φυσικά κάθε πρόβλημα.