Μούχλα στους τοίχους του σπιτιού

Όσο ανοίγει ο καιρός, τόσο η ανάγκη για απεντόμωση στο σπίτι γίνεται επιτακτική. Και όταν μιλάμε για απεντόμωση/απολύμανση μιλάμε φυσικά για επαγγελματική εφαρμογή από έμπειρους εφαρμοστές και πιστοποιημένα φάρμακα.

Πολλοί είναι βέβαια και αυτοί που φοβούνται να κάνουν. Αυτό οφείλεται στην ελλιπή ενημέρωση.

Πάμε λοιπόν να δούμε 5 πράγματα που δεν μας είπε ποτέ κανείς για την επαγγελματική απολύμανση στο σπίτι και που επιβάλλεται να ξέρουμε.

Και πριν από οτιδήποτε, πρέπει να ξέρουμε πως ΔΕΝ υπάρχει 1 φάρμακο για όλα τα έντομα.

  1. Πότε πρέπει να γίνεται;

Για τα περισσότερα έντομα, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Όποτε εμφανιστεί το πρόβλημα, πρέπει να γίνει απολύμανση. Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι η αμεσότητα. Δηλαδή, μόλις δούμε τα πρώτα έντομα, να καλέσουμε αμέσως για απεντόμωση/ απολύμανση, ώστε να προλάβουμε το πρόβλημα στην αρχή και να μην εξαπλωθεί.

Η απεντόμωση για τις «μεγάλες» κατσαρίδες, πρέπει να πραγματοποιείται την Άνοιξη, δηλαδή Απρίλιο-Μάιο, μόλις αρχίσουν οι πρώτες ζέστες (δείτε ΕΔΩ). Τότε είναι η εποχή που τα έντομα γεννούν και πρέπει να προλάβουμε πριν εκκολαφθούν τα αυγά.

  1. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος;

Η σωστή εφαρμογή για να έχει αποτέλεσμα και να διαρκέσει πρέπει να γίνεται σε συγκεκριμένα σημεία του οικήματος και κάθε σπιτιού, εσωτερικά και εξωτερικά, όπως για παράδειγμα στις εισόδους και εξόδους του σπιτιού. Πάντα βέβαια εξαρτάται και από το είδος του εντόμου. Ένας επαγγελματίας εφαρμοστής γνωρίζει για κάθε έντομο σε ποια σημεία πρέπει να γίνει η απολύμανση για να χτυπηθεί το πρόβλημα στη ρίζα του.

  1. Έχουμε στο σπίτι παιδιά ή (και) κατοικίδια. Είναι ασφαλής η απεντόμωση;

Όσοι έχουμε στο σπίτι παιδιά/κατοικίδια, έχουμε την εντύπωση πως δεν πρέπει να κάνουμε απολύμανση γιατί τα φάρμακα είναι τοξικά και εν μέρει αυτό είναι σωστό.

Οι απεντομώσεις/ απολυμάνσεις με φάρμακα – εντομοκτόνα του εμπορίου, δεν είναι ασφαλείς για παιδιά ή κατοικίδια ή για όποια άλλη ευπαθή ομάδα (άτομα με αναπνευστικά προβλήματα).

Στην επαγγελματική απεντόμωση τα φάρμακα είναι εγκεκριμένα από την Ε.Ε και το Υπουργείο Γεωργίας και ενδείκνυνται για κατοικήσιμους χώρους και για τις ομάδες που προαναφέραμε.

Φυσικά ο εφαρμοστής τηρεί αυστηρούς κανόνες προστασίας την ώρα της εφαρμογής και δίνει σαφείς οδηγίες.

  1. Πόσο κοστίζει μια απεντόμωση/απολύμανση;

Και εδώ πρέπει να γνωρίζουμε πως η τιμή για κάθε απολύμανση διαφέρει, ανάλογα με το είδος του εντόμου. Όπως είπαμε, δεν υπάρχει 1 φάρμακο για όλα τα έντομα, οπότε τα φάρμακα αλλά και η εφαρμογή διαφέρει σε κάθε περίπτωση άρα και το κόστος . Αλλού χρησιμοποιείται gel, αλλού με ψεκασμό, αλλού με νεφέλωμα κλπ.

Και φυσικά το κόστος προσαρμόζεται και σε αναλογία με τα τετραγωνικά και φυσικά από το πόσο έντονο είναι το πρόβλημα.

Ένας επαγγελματίας εφαρμοστής μπορεί να αξιολογήσει και να κοστολογήσει τηλεφωνικώς, αν του παραθέσουμε το πρόβλημά μας, αλλά και φυσικά σε κάποιες περιπτώσεις που κρίνει ο τεχνικός έρχεται στον χώρο μας, κάνει αυτοψία και μελέτη και κοστολογεί επιτόπου.

  1. Πρέπει να κάνω εγώ κάτι πριν ή μετά την απεντόμωση;

Γενικά επειδή σε κάθε απεντόμωση /απολύμανση διαφέρει το είδος του εντόμου, το κτήριο άρα και η εφαρμογή, έτσι λοιπόν διαφέρει και το τι πρέπει να κάνουμε εμείς πριν ή μετά την εφαρμογή. Για παράδειγμα όταν κάνουμε απεντόμωση για μεγάλη κατσαρίδα συστήνεται να μην πέσει νερό στις ψεκασμένες επιφάνειες για κάποιες μέρες, σε άλλες περιπτώσεις όπως τα μυρμήγκια (αναλόγως βέβαια και το είδος) χρειάζεται πριν την εφαρμογή να καθαριστούν κάποια συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού όπως η κουζίνα. Οπότε το μόνο που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να ακούσουμε προσεκτικά αλλά και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες που θα μας δώσει ο εφαρμοστής.

Όλοι μπορεί να έχουμε κάποιες απορίες και επιφυλάξεις σχετικά με την απεντόμωση στο σπίτι ή ακόμα και στον χώρο εργασίας μας, όμως υπάρχουν επαγγελματίες που μπορούμε να απευθυνθούμε.

Οι τεχνικοί/εφαρμοστές της Mega Αποφρακτικής  είναι πάντα πρόθυμοι να λύσουν κάθε απορία σας και να προτείνουν την κατάλληλη λύση για το κάθε πρόβλημα.