Μούχλα στους τοίχους του σπιτιού

Τα τελευταία χρόνια, όλο και πιο πολλά εντομοαπωθητικά και εντομοκτόνα έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο εμπόριο, τα οποία μπορούμε να τα προμηθευτούμε σχεδόν από παντού, από σούπερ μάρκετ μέχρι αποθήκες χαρτικών ειδών και ψιλικατζίδικα.

Με αυτά τα κοινά σπρέι ή σκόνες, κάνουμε μόνοι μας απεντόμωση ή νομίζουμε ότι κάνουμε απεντόμωση.

Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους που δεν πρέπει να κάνουμε μόνοι μας και πρέπει να απευθυνόμαστε σε επαγγελματίες:

  1. Φάρμακα

Τα φάρμακα που κυκλοφορούν στο εμπόριο συνήθως δεν είναι εγκεκριμένα. Αυτό σημαίνει πως είναι επιβλαβή για τον οργανισμό τον δικό μας, των παιδιών, των κατοικιδίων, των φυτών μας ακόμα και για το περιβάλλον. Σε αντίθεση, τα φάρμακα που χρησιμοποιούν εξειδικευμένα συνεργία είναι εγκεκριμένα από την Ε.Ε και είναι κατάλληλα για κατοικισμούς χώρους, ακόμα και για παιδιά, κατοικίδια, άτομα με αναπνευστικά και αλλεργίες.

  1. Διάρκεια

Αυτά τα φάρμακα, παρ΄ όλη την έντονη μυρωδιά τους, δεν έχουν μεγάλη ισχύ και διάρκεια. Μπορεί με το που ψεκάζουμε να βλέπουμε να εξολοθρεύονται τα έντομα (κατσαρίδες, μυρμήγκια, κουνούπια κλπ) όμως αυτό είναι στιγμιαίο και παροδικό, μετά από κάποια εικοσιτετράωρα θα έχει εξαφανιστεί. Από την άλλη, μια επαγγελματική απεντόμωση/απολύμανση έχει μεγάλη διάρκεια, μηνών ίσως και έτους, Αυτό σημαίνει πως κάνοντας την εποχή που πρέπει (δες εδώ ), είμαστε προφυλαγμένη για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

  1. Εφαρμογή

Ξεκινώντας να κάνουμε ερασιτεχνική απεντόμωση/απολύμανση στον χώρο μας, ψεκάζουμε το (ίσως όχι εγκεκριμένο φάρμακο) σε πολλά σημεία, εσωτερικά και εξωτερικά και σε μεγάλες επιφάνειες. Όμως αυτό, εκτός από το ότι μπορεί να είναι κακό για εμάς και την υγεία μας, τις περισσότερες φορές δεν κάνουμε στα σημεία που πρέπει και έτσι η εφαρμογή δεν έχει αποτέλεσμα. Εξακολουθούμε να βλέπουμε έντομα, ψεκάζουμε και ξανά ψεκάζουμε και όλο αυτό μπορεί συνεχίζεται όλο το καλοκαίρι, ίσως και όλο τον χρόνο. Οι επαγγελματίες εφαρμοστές γνωρίζουν για το κάθε έντομο ακριβώς τα καίρια σημεία που πρέπει να εφαρμοστεί το φάρμακο, εσωτερικά και εξωτερικά με αποτέλεσμα να λύνεται το πρόβλημα και μάλιστα με διάρκεια.

  1. Έντομο

Κι όμως, ότι και να έχουμε ακούσει κατά καιρούς, κάθε είδος εντόμου  που θέλουμε να καταπολεμήσουμε, θέλει και διαφορετικό φάρμακο αλλά και διαφορετικό τρόπο εφαρμογής. Δεν υπάρχει 1 φάρμακο που να είναι κατάλληλο για όλα τα έντομα, ούτε 1 τρόπος εφαρμογής (π.χ ψεκασμός). Αυτό οι επαγγελματίες εφαρμοστές το γνωρίζουν κι έτσι για κάθε πρόβλημα προτείνουν την κατάλληλη εφαρμογή και το κατάλληλο φάρμακο.

Για το καλύτερο αποτέλεσμα και πάνω απ΄ όλα για την ασφάλειά μας, είναι καλύτερα να απευθυνθούμε σε επαγγελματίες εφαρμοστές για την απεντόμωση/απολύμανση του χώρου μας.

Οι τεχνικοί της Mega Αποφρακτικής είναι πάντα πρόθυμοι να λύσουν κάθε απορία σας και να προτείνουν την καλύτερη λύση για εσάς.