Μούχλα στους τοίχους του σπιτιού

Το έχετε παρατηρήσει ότι το καλοκαίρι φράζουν οι σωληνώσεις, ενώ όλο τον υπόλοιπο χρόνο όλα δείχνουν να λειτουργούν φυσιολογικά;

Συμβαίνει σε πολλούς και υπάρχει εξήγηση και ευτυχώς και λύση.

Αυτοί είναι κάποιοι από τους λόγους που παρουσιάζεται αυτό το φαινόμενο.

  1. Συστολή/διαστολή

Με το κρύο και τη ζέστη οι σωλήνες συστέλλονται και διαστέλλονται. Με την διαστολή, εάν μέσα στις σωληνώσεις υπάρχουν λίπη, άλατα και πουρί, η διάμετρος του σωλήνα μικραίνει ή κομμάτια αποκολλώνται και φράζουν τους σωλήνες με αποτέλεσμα να χρειαζόμαστε απόφραξη.

  1. Φύλλα και χώματα

Από τις βροχές του χειμώνα μπορεί φύλλα και χώματα να έχουν μπει στα σιφώνια και τις υδρορροές και με ένα καλοκαιρινό μπουρίνι, να τις φράξουν.

  1. Την άνοιξη και το καλοκαίρι τα δέντρα και τα φυτά αναπτύσσονται και μεγαλώνουν και φυσικά μεγαλώνουν και οι ρίζες τους. Αυτές μπορούν να εισχωρήσουν στις αποχετεύσεις και στις σωληνώσεις και ως αποτέλεσμα να υπάρχει δυσλειτουργία στα δίκτυα ή και φραγές.
  1. Κακή ή καθόλου συντήρηση αποχέτευσης

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα (κρίνει ο τεχνικός τη συχνότητα) το αποχετευτικό δίκτυο χρειάζεται συντήρηση για να διατηρείται καθαρό. Μια κακή συντήρηση ή το να μην κάνουμε καθόλου συντήρηση φρεατίων και συντήρηση σωληνώσεων μέσα στον χρόνο έχει ως αποτέλεσμα το δίκτυο να δυσλειτουργεί ή να φράζει.

(Δείτε ΕΔΩ τι είναι συντήρηση αποχετευτικού δικτύου, γιατί πρέπει να γίνεται και κάθε πότε )

Η λύση λοιπόν για να αποφεύγουμε τις φραγές το καλοκαίρι αλλά και όλο τον υπόλοιπο χρόνο, είναι η συντήρηση αποχετευτικού δικτύου. Κάνοντάς τη, διατηρούμε τις σωληνώσεις καθαρές άρα και «ανοιχτές», συνεπώς μειώνεται στο ελάχιστο ή πιθανότητα να χρειαστούμε αποφράξεις.

Οι τεχνικοί της Mega Αποφρακτικής  είναι έμπειροι και πρόθυμοι να λύσουν κάθε απορία σας και να σας καθοδηγήσουν για το τί πρέπει να κάνετε.