Μούχλα στους τοίχους του σπιτιού

Πολλές φορές ο υδραυλικός μάς λέει πως το φρεάτιό της αποχέτευσης μας χρειάζεται στεγανοποίηση. Τι είναι όμως αυτή η εργασία και γιατί πρέπει να γίνει;

Η στεγανοποίηση φρεατίου, είναι ακριβώς αυτό που λέει η λέξη, δηλαδή, κάνουμε το φρεάτιό στεγανό έτσι ώστε να μην υπάρχει διαρροή υδάτων / ακαθάρτων από αυτό. Αυτό συμβαίνει όταν μέσα σε αυτό υπάρχουν ρωγμές ή «τρύπες», όπου μπορεί να οφείλονται είτε από κακοτεχνία, είτε από την πολυκαιρία, είτε από τυχόν κραδασμούς.

Όσο και αν ακούγεται περίεργο, το να κάνουμε την κατάλληλη επισκευή φρεατίου (στεγανοποίηση εφόσον αυτή απαιτείται) είναι μια πάρα πολύ σημαντική εργασία και μας προφυλάσσει από πάρα πολλά άλλα πράγματα, όπως υγρασίες, μούχλα , καθίζηση κάποιου σωλήνα ακόμα και από διάβρωση θεμελίων του κτηρίου.

Ένα ακόμα πρόβλημα που μπορεί να δημιουργήσει ένα φρεάτιο όπου δεν έχει γίνει σωστή στεγανοποίηση ή ένα χαλασμένο φρεάτιο είναι οι συχνές αποφράξεις φρεατίου. Όταν λοιπόν το φρεάτιο είναι διαλυμένο, τότε χώμα, πέτρες, χαλίκια και υλικά από τα τοιχώματα του φρεατίου πέφτουν και φράζουν τις σωληνώσεις με αποτέλεσμα πολλές φορές να χρειαστεί απόφραξη.

Επίσης όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε, στην αποχέτευση αλλά κυρίως στα φρεάτια ζουν και αναπτύσσονται κατσαρίδες ή ακόμα και ποντίκια. Όταν λοιπόν δεν υπάρχει σωστή ή και καθόλου στεγανοποίηση στα φρεάτια της αποχέτευσης, τότε δημιουργούν φωλιές μέσα στις τρύπες / ρωγμές των φρεατίων, έτσι το πρόβλημα με τις κατσαρίδες μπορεί να γίνει πολύ πιο έντονο.

Η διαδικασία της στεγανοποίηση φρεατίων είναι σχετικά απλή, ολιγόωρη και οικονομική.

Επίσης σε περίπτωση όπου τα φρεάτια του κτηρίου δεν έχουν κάποιο εμφανή πρόβλημα (ρωγμές ή «τρύπες») αλλά παρ΄όλα αυτά έχουμε υγρασίες ή μούχλα στο κτήριο ή ακόμα και στο διπλανό κτήριο, τότε καλό είναι να πραγματοποιηθεί ένας ηλεκτρονικός έλεγχος αποχέτευσης με κάμερα .

Οι τεχνικοί της Mega Αποφρακτικής  μπορούν να σας ενημερώσουν και να σας κατατοπίσουν πλήρως για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε σχετικά με το αποχετευτικό σας δίκτυο.